Prima platformă online de logopedie. Depistarea problemelor de vorbire, teme şi exerciţii pentru copii, liste cu logopezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii cu probleme de vorbire au nevoie de şedinţe de logopedie
Copiii cu probleme de vorbire au nevoie de şedinţe de logopedie

Părinţii care constată că micuţii lor au întârzieri de vorbire sau întâmpină dificultăţi de pronunţie a cuvintelor pot afla informaţii şi ajutor pe www.vorbestecorect.ro, prima platformă online de logopedie din România. Proiectul este dezvoltat de o echipă de specialişti români şi se adresează atât părinţilor şi copiilor, cât şi logopezilor.

Proiectul, lansat în premieră în ţara noastră, le oferă părinţilor ocazia să detecteze uşor dacă juniorii lor au probleme de dezvoltare a limbajului (începând de la 3 luni) sau probleme de pronunţie (începând de la 4 ani), printr-un revoluţionar program online de evaluare logopedică. După ce primesc răspunsul evaluării, platforma îi ajută pe părinţi să aleagă mai uşor un logoped, dintr-o listă numeroasă, în funcţie de localitate sau în funcţie de aprecierile de care se bucură aceştia din partea altor părinţi. Totodată, după fiecare şedintă de logopedie, copiii vor beneficia în mod gratuit de teme online care să-i ajute să-şi continue exerciţiile acasă, pe calculator, tabletă sau smartphone.

Pe de altă parte, platforma vorbestecorect.ro promovează logopezii din România şi din Republica Moldova, îi ajută pe aceştia să compună exerciţii ad-hoc cu ajutorul dicţionarului logopedic (peste 100.000 de cuvinte) şi le pune la dispoziţie sute de exerciţii logopedice multimedia printr-o platformă colaborativă. De asemenea, noua platformă duce ştiinţa logopediei la un alt nivel, cel adaptat la epoca noilor tehnologii, şi diversifică modul de lucru în terapia logopedică prin jocuri logopedice online.

„Am lansat acest proiect în contextul în care şi logopedia din România trebuia să se adapteze la rigorile şi tehnicile Noilor Media. Din acest punct de vedere, rămăsesem destul de mult în urma ţărilor din Uniunea Europeană, care au înţeles mai bine beneficiile noilor tehnologii. Obiectivul platformei este atât promovarea logopezilor din România şi din Republica Moldova, cât şi oferirea părinţilor a unor unelte online foarte utile, prin care pot depista dacă bebeluşii sau copiii lor întâmpină probleme de dezvoltare a limbajului sau de pronunţie. Aplicaţiile şi exerciţiile virtuale le-am construit în jurul unor poveşti şi poezii scrise de autori cunoscuţi publicului larg, precum Ion Creangă, Mihai Eminescu sau alţii, astfel încât părinţii şi copiii să fie familiarizaţi şi să exerseze împreună chiar de acasă”, declară psihologul Cristina Angela Tohănean, iniţiatorul proiectului vorbestecorect.ro.
Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite