Picături de ochi, patentate de indieni, care promit că vor înlocui ochelarii de citit

0
Publicat:

Picăturile oftalmice dezvoltate de indieni pentru a reduce dependența de ochelarii de citit, au primit aprobarea finală. Conform producătorului, acestea nu doar că permit pacienților să evite utilizarea ochelarilor de citit, dar ajută și la lubrifierea ochilor.

picaturi puse in ochi
Picături de ochi Foto queenswayoptometric com

Conform datelor din studiile clinice „medicamentul funcționează cel mai bine la persoanele cu vârsta între 40 și 55 de ani, care au prezbiopie ușoară până la moderată” și ajută la corectarea problemelor de vedere și implicit la sănătatea oculară.

Medicamentul ajută la reducerea dependenței de ochelari și la lubrifierea ochilor

Pentru a gestiona prezbiopia, o afecțiune legată de vârstă care face dificilă vizualizarea obiectelor de aproape, au fost lansate picăturile oftalmice ce promite să înlocuiască ochelarii de citit, pentru persoanele de peste 40 de ani. Picăturile utilizează o „tehnologie avansată de tampon dinamic care se adaptează rapid la pH-ul lacrimilor, asigurând eficacitate și siguranță constante pe termen lung, având în vedere că aceste picături de ochi vor fi utilizate timp de mai mulți ani”, potrivit producătorului.

Medicamentul conține 1,25% clorhidrat de pilocarpină, o substanță utilizată de zeci de ani pentru tratarea diverselor afecțiuni oculare și pentru reducerea presiunii intraoculare.

Compusul de bază este folosit pentru tratamentul altor afecțiuni oculare

Un chirurg oftalmologic, consultant în oftalmologie la Ujala Cygnus Group of Hospitals, dr. Maansi Sethi, a explicat că pilocarpina este un alcaloid lactonic utilizat în oftalmologie pentru a reduce presiunea intraoculară și pentru a gestiona diverse afecțiuni oculare: „Este folosită frecvent pentru tratarea glaucomului și a hipertensiunii oculare, precum și pentru îngustarea pupilei după intervenția chirurgicală de cataractă”.

Potrivit doctorului Sethi, pilocarpina acționează prin activarea receptorilor colinergici ai ochiului: „În 2021, FDA din SUA a aprobat picăturile de clorhidrat de pilocarpină pentru tratamentul prezbiopiei, o afecțiune legată de vârstă care afectează vederea de aproape. Prin constrângerea pupilei, pilocarpina crește profunzimea câmpului vizual, facilitând astfel vederea de aproape”.

Efecte adverse. Cât durează efectul

Deși compusul este eficient, Dr. Sethi a remarcat că utilizarea regulată a picăturilor oftalmice de pilocarpină poate provoca efecte secundare, cum ar fi iritația ochilor, creșterea lacrimării, dureri de cap și vedere încețoșată la unele persoane: „Prin urmare, nu este recomandată tuturor”.

Un consultant farmacolog și consilier științific la Entod Pharmaceuticals a menționat și că aceste picături oftalmice patentate conțin „pilocarpină sintetică și nu extract din plante”. Pilocarpina a fost izolată pentru prima dată în 1874, dar, de când s-a dezvoltat industria farmaceutică, a fost întotdeauna sintetizată în laboratoare. Dar produsul destinat prezbiopiei conține pilocarpină într-o concentrație și dozare diferite, spre exemplu, față de cele folosite pentru glaucom.

De asemenea, el a precizat că picăturile de ochi trebuie utilizate doar pe bază de prescripție de la un oftalmolog, cu câte o singură picătură aplicată în fiecare ochi, iar efectul durează aproximativ șase ore.

Ce este prezbiopia?

Prezbiopia este o consecință naturală a îmbătrânirii, în care capacitatea ochiului de a se focaliza scade, provocând dificultăți în vizualizarea obiectelor apropiate. Această afecțiune poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții, influențând capacitatea de a efectua sarcini zilnice și de a menține stilul de viață.

Mulți oameni își dau seama că au prezbiopie abia atunci când trebuie să țină cartea, telefonul sau alte obiecte la distanță pentru a le vedea clar și a putea citi. Diagnosticul poate fi confirmat printr-un examen oftalmologic.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite