Peştele reduce riscul de cancer colorectal. Studiu
0Persoanele care obişnuiesc să consume regulat peşte au un risc mai mic cu 12% de a face cancer colorectal pe parcursul vieţii, susţin unii oameni de ştiinţă.
Studiul a fost realizat de o echipă din care au făcut parte şi experţi de la Universitatea Oxford şi Agenţia Internaţională pentru Cercetare în domeniul Cancerului (IARC), şi publicat în revista Clinical Gastroenterology and Hepatology, informează agerpres.ro.
Cercetarea a fost finanţată de World Cancer Research Fund şi vizează intensificarea recomandărilor referitoare la consumul de peşte în rândul populaţiei.
Potrivit rezultatelor cercetării, consumul oricărui tip de peşte într-o cantitate de 359,1 grame pe săptămână a dus la o scădere a riscului de cancer colorectal cu 12%, în comparaţie cu consumul unei cantităţi de peşte mai mici de 63,49 grame pe săptămână.
„Consumul de peşte pare să reducă riscul de cancer colorectal şi ar trebui încurajat ca parte dintr-o dietă sănătoasă“, au conchis cercetătorii.