Pelinul, planta de leac în bolile femeieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Există numeroase plante care, prin acţiunea lor calmantă, antiinflamatorie şi dezinfectantă, sunt de ajutor pentru prevenirea şi chiar pentru tratarea unor probleme specific feminine.

Durerile menstruale, bufeurile cauzate de menopauză, anexita, infecţiile vaginale sunt doar câteva din afecţiunile cu care se confruntă femeile.

Cauzele problemelor specific feminine sunt multe şi diverse, de la o alimentaţie dezechilibrată şi un stil de viaţă dezordonat la dereglări hormonale şi tulburări hepatice.

Pentru diminuarea congestiei şi a durerilor de la nivelul sânilor, bea o infuzie obţinută din 1 linguriţă de trifoi roşu şi 1 linguriţă de mentă la 200 ml de apă clocotită. De asemenea, poţi face comprese cu frunze de varză opărită, seara, înainte de culcare.

Infuzie de pelin

Peste 2 linguriţe de frunze de pelin toarnă apă fiartă şi lasă la infuzat 30 de minute. Foloseşte ceaiul pentru spălături locale, în caz de secreţii vaginale anormale.

Ceai de coada-şoricelului

Toarnă apa clocotită peste 2 linguri de plantă uscată. Lasă vasul acoperit pentru 10 minute, apoi strecoară. Bea 2-3 căni pe zi, până la dispariţia simptomelor. Planta este recomandată în calmarea durerilor menstruale, în leucoree, mâncărimi şi usturimi vaginale, micoze şi alte infecţii vaginale.

Remediile din coada-şoricelului sunt recomandate şi femeilor aflate la menopauză, deoarece reduc din simptomele neplăcute survenite în această etapă.

Află pe Clicksanatate.ro ce alte remedii tratează problemele specific feminine!

Cum se manifestă supradoza de ibuprofen

Ce poţi trata cu apa salină

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite