Patru băuturi care sunt la fel de sănătoase ca apa. Sau pe aproape

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o lume în care ce este sănătos sau nesănătos se schimbă cu o viteză uimitoare, apa are un statut special: fără doar şi poate este bună pentru organism. Nenumărate studii au arătat că apa ajută la slăbit, la evitarea diverselor afecţiuni  şi chiar contribuie la buna dispoziţie. Apa este opţiunea ideală atunci când vrei să fii atent cu organismul tău.

Dacă apa este singurul lichid pe care îl bei s-ar putea să pierzi însă o serie de beneficii pentru sănătate, afirmă Felicia Stoler, nutriţionist şi expert în exerciţii fizice la New York, citată de prevention.com. „Nu mă înţelegeţi greşit. Să bei apă este un lucru bun pentru oricine“, a precizat ea. „Cu toate acestea, apa nu are niciun fel de antioxidanţi, fitonutrienţi  şi nici alte beneficii nutriţionale“, a mai spus ea.

„Aceasta înseamnă că aveţi nevoie de alte băuturi sănătoase care să vă ajute planul de hidratare corectă“, a conchis aceasta. Dintre băuturile pe care vă puteţi baza fac parte:

Ceaiul verde

Ceaiul verde protejează creierul. Studiile sugerează că blochează deteriorarea neuronilor şi stimulează acea parte a creierului care este responsabilă cu memoria. Un studiu recent prezentat la Conferinţa internaţională a bolilor Alzheimer şi Parkinson a arătat că această băutură ajută la prevenirea declinului mental a persoanelor trecute de 60 de ani. Totodată, ceaiul verde reduce colesterolul şi tensiunea arterială, stabilizând zahărul din sânge, lucru important pentru persoanele care suferă de diabet.

Apa de cocos

Este una dintre cele mai populare băuturi din State şi pentru faptul că ajută foarte tare la rehidratarea corpului, mai ales după efectuarea exerciţiilor fizice. Sursă importantă de sodiu, potasiu şi magneziu, apa de cocos are toate calităţile care rehidratează  musculatura, mai puţin zahărul. În băutură pot fi adăugate fructe pentru o îmbunătăţire a gustului.

Berea

Mulţi sunt de părere că berea rece omoară celulele creierului, însă analiza a 32 de studii, publicată în PLOS  One a arătat că berea este asociată cu reducerea riscului de Parkinson. Cercetările au arătat că acele persoane care beau o bere, două pe zi, dar nu şi altceva de tipul vinului sau lichiorului au cu 59% riscul mai scăzut de a suferi de boli neurodegenerative decât nebăutorii. Veştile bune pentru iubitorii de bere nu se opresc aici.  Jurnalul de Agricultură şi Chimie Alimentară din SUA scrie că puternicul antioxidant numit xanthohumol conţinut în bere protejează împotriva cancerului şi a bolilor cardiovasculare.

Laptele

În timp ce unii nutriţionişti susţin că laptele oferă numeroase beneficii de la slăbit  până la prevenţia anticancer, alţii spun că este o cauză a obezităţii , a deficienţei de calciu, precum şi a altor boli. Oricum, noi studii făcute la Kansas Medical Center au arătat că băutura conţine niveluri mari de glutation, o substanţă puternic antioxidantă care protejează celulele de radicalii liberi. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite