Ochii tăi pot „comunica“ lucruri surprinzătoare celor din jur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îţi vine să crezi sau nu, privirea ta poate spune multe despre personalitatea ta. Culoarea ochilor, forma şi direcţia în care priveşti îţi poate da de gol orientarea politică şi chiar rezistenţa la...băutură.

Un studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Georgia a scos la iveală că persoanele cu ochii de culoare deschisă (albaştri, verzi) sunt mai rezistente la beţie şi nu suferă, prin urmare, de aceeaşi stare neplăcută de mahmureală, comparativ cu persoanele având ochii de culoare închisă.

Ochii pot fi şi oglinda care dezvăluie apartenenţa politică. Potrivit unei cercetări realizate de specialiştii de la Universitatea Nebraska, liberalii au reacţii vizuale mai rapide decât conservatorii.

Studiul a constat în examinarea reflexelor vizuale a unui grup de persoane, împărţit în funcţie de orientarea politică.


Cercetătorii au rugat subiecţii să îşi îndrepte privirea într-o anumită direcţie iar rezultatele au indicat o mai mare viteză de reacţie în rândul adepţilor doctrinei liberale.

Atunci când flirtăm cu o persoană, ochii ne pot da de gol curiozitatea şi dorinţa. De exemplu, o persoană care flirtează are tendinţa de a se concentra vizual pe buzele interlocutorului, pupilele se măresc şi există chiar şi o copiere subconştientă a ritmului în care clipeşte persoana din faţă.

În schimb, atunci când cineva minte, privirea va fi îndreptată în sus sau în stânga, iar când cineva spune adevărul ochii vor privi în jos sau în dreapta.

Ştiai că de când ai început să citeşti aceste rânduri, ai clipit de şase ori? Un adult clipeşte, în medie, o dată la fiecare cinci secunde şi de 6,5 milioane de ori într-un an. Muşchii care controlează mişcările ochilor sunt cei mai rapizi din corpul omenesc.

O altă curiozitate despre ochi: ştiai că ochii pot distinge aproape 10 milioane de nuanţe de culoare? Felul în care percepem culorile ne poate influenţa multe aspecte din viaţă, cum ar fi, de exemplu, gustul mâncării, care este perceput şi în funcţie de modul în care interpretăm culoarea diverselor alimente.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite