O tânără de 21 de ani a murit din cauza unor pastile de slăbit care conţin substanţe chimice folosite în fabricarea explozibililor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eloise Aimee Parry

În lupta cu kilogramele, nici o soluţie nu pare extremă. Eloise Aimee Parry, o tânără de doar 21 de ani din Marea Britanie, a murit la scurt timp după ce a luat nişte pastile de slăbit care conţineau ingrediente extrem de periculoase, scrie DailyMail.

Tânăra, deşi avea o greutate normală, a decis să cumpere de pe internet nişte pilule care promiteau rezultate spectaculoase în scurt timp.

După ce a luat 8 pastile deodată, mult peste doza indicată pe prospect, femeia a început să se simtă rău iar starea ei de sănătate s-a degradat rapid şi a fost nevoie să ajungă la Urgenţe.

Acolo, medicii i-au făcut un test de toxicitate şi şi-au dat seama că nu există o soluţie. Femeia ardea pur şi simplu pe interior din cauza unui ingredient extrem de periculos din compoziţia pastilelor de slăbit, numit DNP (dinitrofenol).

La scurt timp femeia s-a stins, lăsând în urmă o durere sfâşietoare în inima mamei sale, care a ţinut să facă un apel către presă legat de pericolul pastilelor de slăbit luate de pe internet.

Cu toate că nu a fost confirmată oficial cauza morţii, medicii au avertizat că DNP este foarte toxic şi este folosit frecvent în compoziţia pesticidelor şi a explozibililor.

Acest ingredient a fost interzis încă din 1930 în compoziţia pilulelor de slăbit, însă a revenit recent în peisaj datorită sportivilor, în special a culturiştilor, care îl iau pentru că, spun ei, accelerează metabolismul, duce la supraîncălzire şi astfel se arde mai multă grăsime.

În acelaşi timp, DNP are reacţii adverse precum deshidratare severă, senzaţie de greaţă, ameţeli, transpiraţie excesivă şi ritm cardiac accelerat care poate duce la comă sau chiar deces.

Specialiştii avertizează că un consum pe termen lung a suplimentelor care conţin acest ingredient poate creşte riscul de cataractă, leziuni la nivelul pielii, tulburări cardiace şi ale sistemului nervos, cancer şi malformaţii congenitale.

Pastilele cu DNP nu se comercializează decât în mediul virtual, astfel încât autorităţilor le este aproape imposibil să îi găsească pe cei responsabili.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite