O femeie de 100 de ani care lucrează șase zile pe săptămână dezvăluie cele șase alimente pe care se bazează pentru a-și menține „tinerețea”

0
Publicat:

O femeie de 100 de ani, din SUA, dezvăluie la ce metode recurge și care sunt alimentele de bază care o ajută să se mențină sănătoasă. „Încerc să mănânc bine, să dorm bine și să trăiesc bine”, a spus senioara.

Mariam Todd, la 100 de ani, încă lucrează șase zile pe săptămână FOTO : Medical Insights Hub
Mariam Todd, la 100 de ani, încă lucrează șase zile pe săptămână FOTO : Medical Insights Hub

Mariam Todd (SUA) are 100 de ani și încă lucrează șase zile pe săptămână. Nativa din New Jersey crede că obiceiurile sale alimentare sunt cheia longevității sale și este consecventă cu rutina sa.

În ciuda vârstei pe care o are, ea continuă să conducă, să gătească, să lucreze la magazinul de mobilă al răposatului ei părinte, care a fost fondat în 1929, dar este și stră-străbunică.

Într-un interviu pentru Today, ea a spus că „refuză să numească munca ei muncă și că o iubește”.

„Nu pot spune că lucrez când îmi place ceea ce fac, așa că mă simt vinovată dacă spun că lucrez. Nu este pentru toată lumea, dar pentru mine funcționează bine. Mama mea a fost la fel. De fapt, ea a murit aici, în birou, stând aici și făcându-și treaba. Avea peste 80 de ani și a murit stând la biroul ei. Așa că mi-am spus că dacă asta este voia lui Dumnezeu pentru viața mea, așa să fie”, a spus Mariam Todd, citată de ladbible. 

Dietă bogată în legume de casă precum roșii, ardei, castraveți și dovlecei galben

Senioara își cultivă o mare parte din alimente în grădină, mâncând regulat roșii, ardei, castraveți, dovlecei galbeni și dovlecei. De fapt, singura conservă pe care o consumă este varza murată.  Se asigură că farfuria sa este „multicoloră” și conține legume.  

De asemenea, evită mâncărurile fast-food prea procesate și alcoolul.

Mariam este atât de sănătoasă la 100 de ani, încât nu a mai fost la doctor de trei ani și mulțumește pentru asta dietei sale. 

În ceea ce privește dulciurile, are tendința de a alege varianta mai sănătoasă a ciocolatei negre. „Încerc să mănânc bine, să dorm bine și să trăiesc bine”, a spus senioarea. 

Speranța medie de viață în SUA este de 76 de ani, iar în Marea Britanie este de 80 de ani. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite