Mai multe exerciţii fizice intense, mai puţin sex. Sfaturile specialiştilor în fertilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele de sex masculin care obişnuiesc să facă exerciţii fizice de mare intensitate la sală au o dorinţă sexual mai scăzută, comparative cu cei care practică un program mai lejer, arată un studiu american, citat de publicaţia „The Telegraph“.

Specialiştii în fertilitate ar trebui să ia în considerare şi acest aspect în cazul în care femeile nu reuşesc să rămână însărcinate, sunt de părere cercetătorii.

"De obicei, specialiştii în fertilitate îi cer femeii detalii legate de viaţa sexuală şi de durata şi intensitatea exerciţiilor fizice pe care le practică. Bazându-ne pe informaţiile noastre, credem că ei ar trebui să îl întrebe şi pe bărbat", a precizat Anthony Hackney, profesor de educaţie fizică şi nutriţie, de la Universitatea americană Chapel Hill din Carolina de Nord.  

Studiul a fost publicat în jurnalul „Medicine & Science in Sports & Exercise“.

Potrivit agerpres.ro, oamenii de ştiinţă au cerut unui grup format din 1.100 de bărbaţi din Statele Unite să răspundă unui sondaj desfăşurat online cu privire la viaţa lor sexuală, printre întrebări regăsindu-se cele legate de activităţile sportive şi de frecvenţa cu care aceştia se gândeau la sex.

Fiecare dintre subiecţi a fost apoi inclus într-o anumită categorie, în funcţie de durata exerciţiilor practicate şi de intensitatea acestora  - uşoare, moderate sau intensive - , dar şi de apetitul sexual  - mare, moderat, scăzut.

Conform echipei de oameni de ştiinţă de la Universitatea americană Chapel Hill din Carolina de Nord , s-a observat o asociere „semnificativă“ între aceste categorii. Potrivit lui Anthony Hackney, profesor de educaţie fizică şi nutriţie, bărbaţii care desfăşurau exerciţii uşoare manifestau cel mai mare libido. De asemenea, indivizii care practicau exerciţii pentru perioade scurte de timp aveau la rândul lor o dorinţă mai accentuată de contact sexual.

Însă Hackney a subliniat că a fost relevat un „vârf“ la care bărbaţii devin prea obosiţi pentru a mai face sex sau la care nu se mai arată interesaţi de această activitate, prag la care activitatea sportivă începe să dăuneze vieţii sexuale şi pe care speră să îl clarifice în cadrul unor cercetări mai detaliate.

„Expunerea la niveluri ridicate de antrenamente de anduranţă de intensitate cronică şi cu o durată mare, efectuate în mod regulat, sunt în mod semnificativ asociate cu o descreştere a libidoului la bărbaţi“, a spus acesta.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite