Legume care pun în pericol silueta. Afinele, cele mai eficiente în cure de slăbire

0
0

„Mâncaţi legume şi fructe!”. Acesta este principalul sfat pe care îl primesc de la nutriţionişti persoanele care vor să slăbească sau să îşi menţină silueta. Puţini ştiu însă că nu toate legumele fac casă bună cu silueta. Iată care este cea mai nouă recomandare în materie de slăbit a unei echipe de nutriţionişti americani.

„Pentru a scădea în greutate, evitaţi mazărea şi porumbul. Alegeţi în schimb conopida şi afinele.” Cel puţin aşa susţin nutriţioniştii citaţi de topsante.com.

O echipă de cercetători de la Universitatea Harvard au demonstrat recent efectul anumitor legume şi fructe în curele de slăbire. Ei au efectuat un mega-studiu, în care au analizat date provenind de la 130.000 de bărbaţi şi femei din Statele Unite. Participanţii au completat, din 4 în 4 ani (pe durata a 24 de ani în total), chestionare privind obiceiurile de consum a peste 130 de alimente. Cercetătorii au consemnat de asemenea greutatea subiecţilor pe tot parcursul studiului. Totodată au fost examinate şi alte aspecte privind modul de viaţă: fumatul, activitatea fizică. Toate informaţiile colectate au permis evaluarea impactului consumului de fructe şi legume asupra greutăţii corporale.

Deloc surprinzător s-a constatat că persoanele care consumau cât mai multe fructe şi legume, erau cele care au slăbit cel mai mult. Fructele s-au dovedit de două ori mai benefice decât legumele în curele de slăbire. Afinele au fost considerate cele mai eficiente în combaterea obezităţii. Alte fructe care s-au remarcat în reducerea greutăţii sunt prunele, merele, căpşunele, strugurii, fructele de pădure. Cercetătorii subliniază calităţile fructelor colorate în curele de slăbire, afirmând că acţiunea lor se datorează şi polifenolilor, substanţe antioxidante care reglează metabolismul şi cantitatea de glucide din sânge.

Conopida, brocoli şi varza de Bruxelles se află printre legumele care ajută cel mai bine în diete. Dar nu toate legumele au aceste calităţi. Spre exemplu, mazărea şi porumbul se asociază mai degrabă creşterii în greutate decât slăbirii, notează topsante.com.

Mai multe - Viață sănătoasă

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite