Jocurile Wii ţin glicemia sub control

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jocurile video active îi pot ajuta pe oamenii care suferă de diabet de tip II să-şi controleze mai bine nivelul glicemiei, susţine un nou studiu.

Studiul, care a testat influenţa jocurilor video active asupra diabetului, a implicat 220 de pacienţi cu diabet, dintre care jumătate au fost rugaţi să se joace „Wii Fit Plus“ timp de jumătate de oră, în fiecare zi, timp de trei luni. Gamerii nu doar că au slăbit, dar au înregistrat şi valori mai mici ale glicemiei, notează BBC.

Atunci când şi cealaltă jumătate de pacienţi a fost rugată să se joace Wii, rezultatele au fost asemănătoare. Experţii spun că orice formă de exerciţiu fizic este benefică, însă anumite activităţi oferă beneficii mai mari decât altele.

Cei care suferă de diabet trebuie să fie activi pentru că exerciţiile fizice le ajută organismul să folosească insulina într-un mod mai eficient, dar şi să se păstreze în formă printr-o greutate corporală sănătoasă. Pentru unii, exerciţiile şi o dietă alimentară sănătoasă sunt deajuns pentru a-şi ţine diabetul sub control.

Jocurile video care implică activitate fizică oferă o alternativă plăcută la exerciţiile fizice din sala de gimnastică sau cele practicate afară. Plus că sunt mai motivante, au declarat cei care au realizat acest experiment, adică echipa germană de la Centrul Vest-German pentru Diabet şi Sănătate, condusă de profesorul Stephan Martin.

Cercetătorii au notat şi că este mai greu să-i faci pe oameni să continue activitatea fizică, mai ales că o treime din participanţii la studiu au renunţat. Însă cei care au rămas în cadrul experimentului au demonstrat îmbunătăţiri semnificative în ceea ce priveşte controlul glicemiei, dar şi asupra calităţii vieţii.

Activitatea fizică şi o dietă sănătoasă şi echilibrată, împreună cu medicamentele prescrise de  medic, dacă sunt necesare, pot ajuta oamenii care suferă de diabet de tip II să-şi controleze boala şi să scadă semnificativ riscurile complicaţiilor“, spune doctorul Richard Elliott de la Centrul britanic de Diabet.

„Jocurile video care promovează un stil de viaţă activ pot fi o cale de a obţine beneficii, însă fiecare trebuie să caute ce i se potriveşte. Este nevoie de cercetări mai amănunţite pentru a identifica efectele pe termen lung ale acestor jocuri în comparaţie cu alte abordări“, conchide dr. Elliott.


Citeşte şi:

Alimentele acide cresc riscul de diabet. Care sunt acestea

O dietă bogată în lactate şi în produse din carne, ne predispune la diabet de tip 2, avertizează specialiştii francezi.

România în top 10 al ţărilor afectate de diabet

În România, sunt peste 1,5 milioane de pacienţi care suferă de diabet, iar în ultimul an au murit 18.539 bolnavi de diabet. Această cifră plasează ţara noastră în top zece la nivel european la capitolul deceselor bolnavilor de diabet, conform Federaţiei Internaţionale pentru Diabet.

Mituri despre insulină şi diabet

Când auzim cuvântul „insulină“, ne gândim la ace şi la modul chinuitor în care cei care sunt nevoiţi să-şi facă singuri injecţiile sunt reprezentaţi în filme. Oricum ar fi, mulţi consideră injecţiile cu insulină dureroase şi chiar înspăimântătoare. Însă, despre insulină şi diabet există şi adevăruri, dar şi ficţiune.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite