Îndulcitorii artificiali cresc pofta de dulce
0Persoanele care obişnuiesc să consumă produse „light“ prezintă un risc mai crescut de a se îngrăşa, deoarece au în permanenţă poftă de ceva dulce.
Potrivit oamenilor de ştiinţă americani de la Universitatea Colorado, din Denver creierul nu poate fi păcălit de produsele aşa-numite „light“, deoarece poate deosebi între zahărul de masă şi îndulcitorii artificiali.
Pentru a ajunge la această concluzie, un grup de 12 voluntare au primit dulciuri care conţineau atât zaharină, cât şi zaharoză, iar după aceea le-a fost măsurată activitatea creierului cu ajutorul Rezonanţei Magnetice Nucleare (RMN). S-a observat că zahărul, spre deosebire de îndulcitorii artificiali, produce un efect mai intens în zona responsabilă de starea de bine.
“Întra-adevăr, îndulcitorii artificiali activează zona din creier responsabilă de plăcerea gustului, dar nu suficient de intens astfel încât să se instaleze starea de saţietatea. De aceea, după două-trei ore simţim nevoia să mâncăm ceva dulce”, explică Guido Frank, unul dintre cercetători.
Citeşte şi:
Ce ascunde pofta de dulce?
Eşti amator de dulciuri. Dar ştii ce conţin?