Iată de ce alimente să te fereşti!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu conţin colesterol, grăsimi trans, adaos de zahăr... acestea sunt doar câteva dintre descrierile cu care sunt promovate aşa-numitele produse sănătoase din comerţ. Dar de multe ori, aceastea nu sunt chiar atât de sănătoase precum par la prima vedere.

Musli

Multe dintre noi optează pentru un pachet de musli în speranţa că în felul acesta consumăm un mic dejun sănătos. Oamenii de ştiinţă spun că aceste cereale care se găsesc pe rafturile din magazine sunt de fapt dăunătoare pentru sănătate, întrucât  au un conţinut ridicat de zaharuri şi acoperite cu glazuri de ciocolată.

O soluţie sănătoasă şi la-ndemână este să să-ţi faci propriile musli acasă. Ai nevoie de ovăz, seminţe de floarea-soarelui şi o cantitate mică de fructe uscate. În combinaţie cu un pahar cu lapte fără grăsimi, aceste cereale făcute în casă îţi vor furniza energia de care ai nevoie pentru a-ţi începe ziua.

Batoane energizante

Cele mai multe produse de acest gen sunt descrise ca fiind produse „pe bază de zahăr“, majoritatea dintre ele conţinând foarte multe zaharuri şi puţine fibre. În plus, ele sunt bogate în grăsimi trans. Dacă vrei să consumi batoane energizante, alege-le pe cele care au foarte multe fibre şi cât mai puţin zahăr.

Descoperă pe clickpentrufemei.ro mai multe alimente care te pot îmbolnăvi.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite