Ghid de nutriţie: Criterii de alegere a icrelor
0Se servesc ca aperitiv şi, pentru că sunt foarte concentrate, nu trebuie consumate în cantităţi mari. Află de la specialistul nostru cum se prepară icrele şi care este calitatea celor din comerţ.
Se conservă cu sare sau prin congelare
Cele mai gustoase icre sunt cele de ştiucă, de crap, de caras şi icrele tarama (de peşte oceanic). Dacă le „extragem" din peşti proaspeţi, trebuie să le conservăm cu sare sau să le congelăm pentru a nu se altera. Icrele proaspete pot fi contaminate cu larve de tenie, iar sarea şi congelarea le distrug. În pescării, icrele de peşte se găsesc conservate cu sare, iar în supermarketuri sunt gata preparate.
Atenţie la E-urile din salatele preparate!
Salatele de icre gata preparate pot conţine E-uri, sub formă de substanţe de gust sau de îngroşare. De aceea, ar fi indicat să citim eticheta înainte de a cumpăra un astfel de produs. Cele mai sănătoase sunt, fireşte, salatele de icre pe care le preparăm noi înşine, fără să adăugăm sare şi cu o maioneză obţinută din ulei de măsline, de soia sau de canola (rapiţă), şi nu de floarea-soarelui.