Dieta vegetariană asigură toţi nutrienţii de care avem nevoie? Ce afirmă nutriţioniştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fructele şi legumele sunt surse importante de vitamine şi minerale
Fructele şi legumele sunt surse importante de vitamine şi minerale

Un meniu vegetarian divers, cu fructe şi legume, cereale, nuci şi seminţe este suficient de nutritiv pentru organism, dau asigurări specialiştii în nutriţie.

Proteinele vegetale pot fi obţinute din cartofi, pâine integrală, orez, spanac, alune, mazăre, lapte de soia, fasole şi linte.

Sursele de grăsimi se găsesc în uleiul de măsline, nuci, alune, seminţe sau avocado, în timp ce calciul se găseşte în legumele proaspete cu frunze verzi, în tofu şi susan.

Fasolea uscată şi legumele verzi sunt principalele surse de fier din dieta vegetariană. Absorbţia fierului este stimulată de vitamina C, astfel că şi alimentele bogate în această vitamină – portocale, mere – trebuie adăugate în meniu.

O astfel de dietă mai are un avantaj: te scapă de kilogramele în plus.

Înainte de a alege această variantă de nutriţie ar trebui întrebat medicul.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite