De ce este indicat să bem cafeaua fără zahăr şi cu moderaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consumul cafelei tari şi fără zahăr, însă băută cu moderaţie, poate preveni deteriorarea dinţilor, susţine un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Federală din Rio de Janeiro, informează publicaţia „Daily Mail”.

Anunţul rezultatelor a fost făcut după ce s-a descoperit că un anumit sortiment de cafea are proprietăţi antibacteriene. Cercetătorii brazilieni au realizat testele pe dinţi de lapte, extraşi de la diverşi pacienţi minori şi donaţi de aceştia, cu ajutorul unui extract de Coffea canephora, un sortiment folosit la fabricarea a circa 30% din totalul producţiei mondiale de cafea.

În urma testelor efectuate sud-americani, aceştia au remarcat astfel că substanţa activă din cafeaua neagră distruge pelicula bacteriană care determină apariţia tartrului dentar, una dintre cauzele majore de degradare a dinţilor.

Efectul ar fi putea fi produs de antioxidanţii de tip polifenol din cafea, potrivit specialiştilor care s-au ocupat de studiu, menţionând însă că este nevoie de cercetări suplimentare pentru a verifica acest lucru.

Studiul a fost coordonat de profesorul Andrea Antonio şi a fost publicat în revista Letters in Applied Microbiology. Cercetătorii avertizează, însă, în legătură cu faptul că această băutură, atunci când este consumată în exces, poate avea efecte negative asupra danturii.

Pe fondul recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), trebuie să reducem cât putem consumul de zahăr. Doar 5% din aportul caloric zilnic trebuie să provină din zahăr. „Acesta este scopul, dacă putem să-l atingem. Un scop mai realist este de 10%“, declara dr. Francesco Brana, directorul de nutriţie din OMS în cadrul unei conferinţe susţinute în luna martie.

Citeşte şi:

Dinţi albi şi sănătoşi? Se poate!

Ceai, cafea, vin roşu, plus numeroase alimente pe care le consumi zilnic îţi pot cauza probleme dentare precum îngălbenirea smalţului. Ai la dispoziţie numeroase remedii naturale prin care le poţi reda dinţilor albul strălucitor!

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite