„Dacă vreau să slăbesc, trebuie să nu mai combin carnea cu pâinea sau cartofii“. Cât de adevărat este

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Există în acest moment o avalanşă de sfaturi provenite de la pseudonutriţionişti prin care suntem sfătuiţi să nu combinăm anumite alimente, de pildă carnea cu cartofii sau fructele cu lactatele. Care este de fapt realitatea explică medicii.

„Dacă vreau să slăbesc, trebuie să nu mai combin carnea cu pâinea sau cartofii“. Nici poveste, atrag atenţia medicii nutriţionişti. Mitul enunţat mai sus se bazează pe teoria conform căreia pentru digestia cărnii este nevoie de un mediuc acid în tubul digestiv, în timp ce pentru digestia pâinii, a produselor din cereale, a cartofilor sau a orezului – adică a carbohidraţilor – este nevoie de un mediu alcalin, deci nu ar fi compatibile să fie mâncate la aceeaşi masă.

Însă, până în prezent nu există cercetări care să susţină practic această afirmaţie. Forurile internaţionale de nutriţie care fac recomandări potrivit celor mai noi studii realizate de oamenii de ştiinţă recomandă în prezent ca, în farfuria sănătoasă, să se regăsească cereale integrale şi proteine – carne, ouă, leguminoase – alături de vegetale şi lactate, potrivit Abecedarului de obezitate, coordonat de dr. Nicolae Hâncu, medic de diabet, nutriţie şi boli metabolice.

Potrivit aceleiaşi surse, modul în care combinăm alimentele ţine de preferinţele fiecăruia, precum şi de toleranţa individuală.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite