Cum se poate slăbi cu fast-food şi junk food. Ce spune nutriţionistul Mihaela Bilic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Unsplash.com
Foto Unsplash.com

Medicul nutriţionist, Mihaela Bilic, a explicat că este importantă cantitatea de alimente pe care o mâncăm şi că putem slăbi şi cu fast-food. În procesul de slăbire este bine să nu renunţăm la mâncarea care ne place şi să nu ne înfometăm în încercarea de a scăpa de kilogramele în plus.

„Eu am spus întotdeauna că putem slăbi cu orice aliment, de la sarmale la merdenele, însă un profesor de nutriţie din Kansas a demonstrat (că se poate slăbi cu fast food, n.r.) şi a fost o chestiune năucitoare pentru mass media şi pentru lumea medicală”, a spus Bilic la Digi24.

Medicul american a mâncat două luni şi jumătate, 1.800 de calorii,  „foarte importantă limitarea calorică – nu fast food, junk food – toate acele batoane care se numesc ciocolată, tot ce era ambalat, chipsuri, biscuiţi, gogoşi, toate prostiile. A făcut-o demonstrativ, ca replică la acel celebru film „Supersize me”, în care industria fast food era acuzată că îmbolnăveşte oamenii”, a spus Bilic.

Mihaela Bilic a spus că medicul a slăbit în acea perioadă 12 kilograme şi că analizele sale la sânge au ieşit bune. Aceasta defineşte produsele „fast-food” drept produse care se gătesc repede şi se consumă la fel de repede.

„E chiar un joc de cuvinte care spune: ia fast food şi mănâncă slow (încet, n.r.). Sandvişul respectiv, mai ales dacă îl iei în varianta cea mai mică, şi îl mănânci pe îndelete, te-ai bucurat de el, că e sandviş, că e shaorma. Până la urmă, ce avem acolo? O lipie cu cartofi şi cu carne, cu nişte legume şi sos, e atât de gustoasă că e irezistibilă, nici nu ştiu la câte calorii ar ajunge, poate chiar 1.000. Dar dacă suntem zgârciţi la sosuri şi luăm shaorma la farfurie, ca să scapi de lipie, şi mai pui lângă un lapte bătut, nu văd care este răul în această poveste”, a spus Bilic.

Medicul spune că orice metodă de a slăbi este bună, că nu există un anumit tip de mâncare de slăbit mai bună şi că totul vine din cantitate.

„Nimeni nu te poate opri să te apuci de slăbit, nici nu ai nevoie de nutriţionist. Slăbitul este un beneficiu pentru organism, nici nu ne dăm seama cât de mult rău ne face grăsimea în exces, iar organismul efectiv întinereşte în timp ce tu slăbeşti. Slăbitul este nesănătos, frustrant, dezechilibrant, nu există metodă sănătoasă de a slăbi, dar important e să slăbeşti. Nu poţi să spui că e mai bine să slăbeşti dacă mănânci piept de pui şi salată decât dacă mănânci shaorma.

Important e să slăbeşti şi după ce ai slăbit să menţii greutatea şi atunci poate să te întorci din nou la lucruri care sunt un pic mai echilibrate, mai dietetice. Dar putem slăbi şi cu sanvişul de la magazinul din colţ, şi cu mâncarea gătită la supermarket”, a spus Bilic.

Aceasta a adăugat că trebuie să ţinem cont de numărul de calorii, indiferent de mâncarea pe care o consumăm.

„E important să slăbim cu mâncarea care ne place şi cu care suntem obişnuiţi pentru că apoi, în momentul în care vrei să menţii greutatea, să nu ai niciunele din frustrările acumulate în timpul curei de slăbire şi din interdicţiile pe care ţi le-ai impus. Pentru că organismul, în momentul în care îi interzici, va mânca compulsiv şi compensator tot ce a fost interzis.

Deci contează dacă tu ai slăbit doar cu piept de pui şi salată, pentru că după ce se termină slăbitul, vei devora toate alimentele interzise. În schimb, dacă tu în timpul curei de slăbire, ai avut şi prăjitură, şi şniţel, şi sandviş, nu ai acumulat niciun fel de frustrare legată de absenţa acestor alimente”, a spus Bilic.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite