Cum să treci cu bine peste mahmureală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mahmureala poate fi prevenită dacă urmăm câteva sfaturi FOTO Shutterstock
Mahmureala poate fi prevenită dacă urmăm câteva sfaturi FOTO Shutterstock

Crăciunul este un moment în care ar trebui să sărbătorim naşterea lui Iisus Hristos, dar tradiţiile introduse în timp includ o masă bogată şi, de multe ori, exagerări în ceea ce priveşte băutura. Cum poţi scăpa de mahmureală?

Nu combina vinul cu apa minerală

Potrivit unui studiu citat de “The Daily Mail” băuturile carbogazoase ne ameţesc mai rapid decât cele plate. Universitatea din Surrey a testat acest lucru în 2001. Le-a oferit voluntarilor două pahare de şampanie carbogazoasă, iar altora le-a dat şampanie simplă. După cinci minute, primul grup avea 0,54 de miligrame de alcool în sânge, iar al doilea grup avea 0,39 miligrame.

Transformarea vinului în spriţ nu este cea mai bună soluţie atunci, deoarece vă ameţeşte mai rapid. Cu toate acestea, mahmureala nu va fi mai dură dacă beţi băuturi carbogazoase.

Piureul de cartofi ar putea fi o soluţie

De multe ori ni se spune să nu bem pe stomacul gol pentru că ne vom îmbăta mai rapid, deoarece alcoolul va intra în organism foarte rapid. Nick Read, un gastroenterolog a spus că “dacă mâncaţi cu grăsime, odată ce ajunge în duoden va opri golirea gastrică, aşadar băutura va sta mai mult timp în stomac. Te vei îmbăta mai lent. În unele culturi folosesc ulei de măsline înainte de alcool din acest motiv. Alţii folosesc piureul de cartofi cu unt”, a declarat Read.

Bea lapte înainte să te culci

Mahmureala apare de la deshidratarea produsă de către alcool. Dacă ne culcăm fără să bem apă sau alte lichide, ne vom trezi cu o mahmureală serioasă. Specialiştii însă spun că laptele ar putea avea rezultate mai bune. “Dacă bei lapte vei învinge toate simptomele mahmurelii. Mahmurelile pornesc de la cantitatea scăzută de zahăr din sânge şi deshidratare, iar amândouă duc la migrene. Bea lapte înainte de somn”, spun specialiştii

Viață sănătoasă


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri