Cum să-ţi controlezi dereglările hormonale în mod natural

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dereglările hormonale feminine pot fi combătute cu remedii din plante FOTO Shutterstock
Dereglările hormonale feminine pot fi combătute cu remedii din plante FOTO Shutterstock

Cu dereglările hormonale nu este de glumit. Deşi toate analizele ies bine, hormonii îţi pot da bătăi de cap: acnee, crampe menstruale puternice şi chiar lipsa apetitului sexual. Însă există remedii care îţi pot reface echilibrul hormonal.

Renunţă la alimentele pline de chimicale

De câte ori este posibil, aprovizionează-te cu mâncare organică. Renunţă să bei apă de la chiuvetă, bea apă minerală sau măcar instalează-ţi un sistem de filtrare a apei, notează „Mind Body Green“.

Hrăneşte-ţi ficatul

Ficatul este cel care ne scapă de excesul de hormoni pe care organismul nu-i mai foloseşte. Pentru a-şi face treaba bine, are nevoie de fitonutrienţi cum ar fi broccoli, varza, napii sau conopida. Organismul mai are nevoie şi de sulful care se găseşte în ceapă şi în usturoi. Include aceste legume în dieta zilnică.

Pentru rezultate mai bune, apelează la ierburi care stimulează activitatea ficatului

Rădăcina de păpădie, de brusture şi seminţele de armurariu sunt cele mai bune şi mai sigure remedii pentru ficat. Poţi să le consumi sub formă de infuzii (ceaiuri) sau tinctură. Seminţele de armurariu pot fi presărate peste mâncare.

Nu te teme de fitoestrogeni!

Există multe informaţii greşite despre aşa numiţii „estrogeni din plante“. Adevărul este că fitoestrogenii ne pot ajuta să refacem echilibrul estrogenilor din organism. Alimente ca soia şi căpşunele sunt sigure din acest punct de vedere.


Citeşte şi:

Coada-şoricelului, planta bună la toate

Cu zeci de substanţe cu proprietăţi medicinale, coada-şoricelului este una dintre cele mai utilizate remedii în tratarea unor afecţiuni diverse. Cu aşa o reputaţie, nu este de mirare că a fost numită „regina plantelor medicinale”.

Beneficii surprinzătoare ale ceaiului: te scapă de cearcăne şi de mirosul urât al picioarelor

Ceaiul, foarte potrivit pentru vremea rea şi friguroasă, dar nu la fel de bine savurat fierbinte pe caniculă, are foarte multe beneficii pentru sănătate. Pentru britanici, cel puţin, este răspunsul la orice problemă: te calmează după o zi de muncă, îţi ia durerea cu mâna şi chiar îţi intensifică procesele gândirii.

10 remedii care alină durerile de stomac

Te arde stomacul, balonările sunt la ordinea zilei şi nu mai ştii cum să scapi de crampe? Specialistul Click!, dr. Cristina Bălănescu, ne spune cum scăpăm de durerile abdominale.

Cele mai bune uleiuri esenţiale pentru această vară

Uleiurile esenţiale ne pot ajuta să depăşim, fără eforturi, majoritatea problemelor cu care ne confruntăm, în mod obişnuit, vara. De la enervanţii ţânţari, până la senzaţia de picioare grele şi insomnii, toate pot fi îndepărtate cu ajutorul aromaterapiei, spun specialiştii.

VIDEO Dr. Ruxandra Constantina ne spune care sunt cele mai bune ceaiuri de slăbit şi la ce trebuie să fim atenţi când le alegem

Piaţa remediilor care promit slăbirea rapidă şi de durată este suprasaturată. La Adevărul Live, medicul de familie Ruxandra Constantina, cu competenţe în apifitoterapie, ne-a ajutat să aflăm care sunt cu adevărat ceaiurile de ajutor în lupta cu grăsimea în plus şi care sunt cele pe care trebuie să le evităm.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite