10 remedii care alină durerile de stomac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Te arde stomacul, balonările sunt la ordinea zilei şi nu mai ştii cum să scapi de crampe? Specialistul Click!, dr. Cristina Bălănescu, ne spune cum scăpăm de durerile abdominale.

Arsura la stomac

Reprezintă o durere situată în capul pieptului şi care poate iradia în spatele stern. Este cauzată de refluxul gastro-esofagian şi agravată de poziţia toracelui, respectiv de poziţia- culcat imediat după masă, de mesele iritante reci sau fierbinţi, de fumatul excesiv şi de consumul de alcool. Sunt de ajutor:

Ţintaura, infuzie dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 5 minute, se consumă 3 căni pe zi

Suc de cartof crud, 2-3 cartofi cu coaja roşie, bine spălaţi, se introduce cu tot cu coajă în storcător; se consumă imediat (proaspăt), pe stomacul gol, dimineaţa, 50-70 ml

Apă de argilă, în 200 ml de apă plată se pun 5 g de argilă, se amestecă foarte bine cu o lingură de lemn şi se lăsă de seara până dimineaţa; dimineaţa se consumă apa limpede de deasupra argilei (nu se amestecă), pe stomacul gol; cura se ţine 21 de zile, apoi se face pauză 21 de zile; cura se poate relua de 5-6 ori.

Balonarea

Reprezintă senzaţia de mărire a abdomenului ca urmare a acumulării de gaze în intestine. Ne putem trata cu:

Automasaj abdominal, prin mişcări ale palmelor, circulare şi în spirală, pornind de la ombilic, dinspre dreapta spre stânga (în sensul acelor de ceasornic); se efectuează timp de 10 minute, de 2-3 ori pe zi comprese abdominale cu bitter suedez.

Citeşte continuarea pe clicksănătate.ro

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite