Copiii mici stau prea mult în faţa ecranelor. Rezultatele unui studiu pediatric

0
0
Timpul petrecut de micuţi în faţa tabletelor este de două-trei ori mai mare decât ar trebui
Timpul petrecut de micuţi în faţa tabletelor este de două-trei ori mai mare decât ar trebui

O cercetare canadiană publicată la începutul acestei săptămâni în revista Jama Pediatrics arată că majoritatea copiilor de doi-trei ani stau prea mult în faţa tabletelor sau televizoarelor. La fel şi mamele lor.

Studiul a fost realizat pe 3.600 de copii şi a fost desfăşurat între anii 2011 şi 2014, potrivit agerpres.ro. În cadrul studiului mamele au mărturisit numărul de ore petrecute de ele şi de copiii lor în faţa ecranelor. S-a ajuns la concluzia că majoritatea celor mici petrec două-trei ore pe zi în faţa acesto diapozitive, în timp ce recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii este de maximum o oră pe zi.

Astfel, 80% din copiii de doi ani şi 95% din copiii de trei ani au relevat astfel de comportamente.
Cel mai important factor asociat timpului mare petrecut de copii în faţa ecranelor este timpul petrecut de mame în faţa tabletelor, smartphone-urilor sau televizoarelor, urmat de îngrijirea la domiciliu, comparativ cu copiii care merg la creşă.

Totuşi, în ciuda semnalelor de alarmă trase de specialişti referitor la impactul negative al ecranelor asupra sănătăţii, este greu de stabilit o relaţie direct cauză-efect. Este greu de stabilit doar efectul timpului petrecut în faţa ecranului, deoarece mulţi factori socio-economici şi culturali, mai mult sau mai puţin măsurabili, trebuie luaţi în calcul în consumul de televiziune sau jocuri video.

Mai multe - Viață sănătoasă

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite