Cinci soluţii naturale pentru a învinge oboseala matinală şi dependenţa de cafea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mărul natural oferă o doză de energie mai mare decât cafeaua FOTO Adevărul
Mărul natural oferă o doză de energie mai mare decât cafeaua FOTO Adevărul

A renunţa la cafea este un proces greu pentru mulţi dintre noi, în mod special atunci când simptomele sevrajului încep să apară. Cel mai bun lucru pentru sănătatea ta este să găseşti surse alternative de energie, care să înlocuiască cofeina.

Natural News” indică cinci alternative care să te ajute să treci peste oboseala de dimineaţă şi să ai energie pe întreaga durată a zilei.

1. Mănâncă mere naturale

Deşi nu ai crede, merele pot fi o sursă de energie mai bună decât cafeaua, datorită complexului de zahăr, carbohidraţi şi fibre.

2. Bea sucuri de fructe proaspete de la storcător

Un lucru mai indicat decât să mănânci un măr zilnic este să prepari un suc de mere proaspete, morcovi sau panac. Fructele proaspăt stoarse la blender conţin vitamine, enzime şi alţi nutrienţi.

3. Consumă yerba mate

Considerat în America de Sud drept „băutura zeilor”, yerba mate este un ceai recunoscut ca fiind unul dintre cele mai importante produse naturale benefice sănătăţii omului. El conţine 24 de vitamine şi minerale, 15 aminoacizi şi alţi nutirenţi care sporesc imunitatea şi asigură energie.

Yerba mate conţine şi un tip de cafeină, numit popular „mateină”, care sporeşte nivelul de energie din organism fără efectele adverse ale cafelei.

4. Bea cei verde

Beneficiile ceaiului verde sunt nenumărate. Pe lângă faptul că măreşte nivelul de energie din corp, ceaiul verde asigură o bună circulaţie a sângelui, întăreşte sistemul imunitar şi încurajează scăderea în greutate. O singură ceaşcă de ceai verde conţine mai mulţi antioxidanţi decât o porţie de broccoli sau spanac.

5. Foloseşte ginsengul siberian (eleuthero)

Pentru mulţi, lipsa de energie este adesea asociată cu anxietatea şi stresul, ceea ce pote afecta buna funcţionare a glandei suprarenale.

Glandele suprarenale sunt responsabile de producerea cortizolului şi andrenalinei, hormoni care îi asigură corpului putere şi energie. Dacă consumi rădăcină de eleuthero, toţi aceşti hormoni vor fi activaţi, în aşa fel încât corpului tău nu îi va mai fi nevoie de stimulenţi preucm cafeaua.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite