Cinci fructe recomandate primăvara pentru un corp sănătos
0Odată cu venirea primăverii, cel mai bogat sezon al anului în alimente proaspete, este recomandat să consumi produse bogate în substanţe nutritive, mai ales fructe care să-ţi ofere energia zilnică necesară pentru a face faţă cu brio încercărilor cotidiene.
Primăvara oferă posibilitatea consumului de fructe ale căror substanţe nutritive pot să fie uşor fixate în organismul uman, spre deosebire de anotimpul cald, vara, în care temperaturile ridicate pot să împiedice asimilarea tuturor vitaminelor, mineralelor şi antioxidanţilor.
Organismul nostru are nevoie de fructe, deoarece sunt bogate în vitamina A, betacaroten, vitamina B şi vitamina C. Un beneficiu este reprezentat şi de faptul că fructele conţin apă, ceea ce te va ajuta să echilibrezi balanţa sărurilor în organism, chiar şi în cazul unei transpiraţii excesive.
Tipurile de fructe recomandate pentru această primăvară de cei de la „Fruits & Veggies” sunt:
1. Merele
Merele sunt bogate în fibre şi antioxidanţi care previn apariţia bolilor cronice. Este recomandat consumul merelor cu tot cu coajă sau coapte, deasupra fiind presărate stafide sau prad de scorţişoară.
2. Căpşunile
Acestea sunt fructe de primăvară care împiedică radicalii liberi să oxideze corpul. Gustoase, dar mai ales nutritive, căpşunile reglează temperatura corporală, menţin fermitatea pielii şi ajută la prevenirea leucemiei, dar şi a tumorilor maligne.
3. Bananele
Bananele sunt fructe apreciate mai ales pentru aportul ridicat de vitamine şi minerale. Potasiul, carbohidraţii şi fibrele în cantitate considerabilă fac din banane un aliment indicat consumului în perioada de primăvară.
4. Grepfrutul
Grepfrutul este o sursă importantă de vitamina C, acid folic şi potasiu, precum şi de fibre. Grepfrutul roz este bogat în antioxidantul licopen. Consumul acestui fruct ne oferă mai multe substanţe nutritive faţă de orice alt suc natural băut.
5. Fructele de kiwi
Fructele de kiwi sunt recomandate pentru potasiul pe care îl oferă, precum şi vitamina C şi fibre. În realizarea salatelor de fructe, kiwi este un ingredient de bază pentru că ajută la îmbunătăţirea imunităţii.