Cele mai nocive ingrediente din alimentele pe care le consumi
0Coloranţii, îndulcitorii artificiali şi conservanţii, cunoscuţi şi sub denumirea de E-uri, se găsesc în multe produse procesate şi în dulciuri. Aceste substanţe sunt utilizate pentru a îmbunătăţi aspectul şi aroma alimentelor şi pentru a le prelungi termenul de valabilitate. Unele nu ne fac rău, altele însă pot favoriza apariţia multor afecţiuni.
Aspartam
Întâlnit şi ca E951, este un îndulcitor artificial care se găseşte în produsele şi băuturile dietetice, îngheţată şi guma de mestecat. Dezbateri aprinse referitoare la siguranţa acestui produs de sinteză au loc de prin anii ’70, când studii efectuate pe şobolani au arătat că aspartamul poate provoca apariţia tumorilor cerebrale. Oamenii de ştiinţă spun că acest îndulcitor artificial favorizează dezvoltarea leucemiei, a cancerului de sân şi a limfoamelor. Mai mult, s-a demonstrat că produsele dietetice care conţin aspartam nu numai că nu ajută la pierderea în greutate, ci cresc pofta de mâncare.
Află ce alte ingrediente periculoase se ascund în alimentele pe care le consumi.