Cele mai bune plante diuretice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceaiurile diuretice sunt indicate în caz de infecţii urinare. FOTO Shutterstock.
Ceaiurile diuretice sunt indicate în caz de infecţii urinare. FOTO Shutterstock.

Ajutoare de nădejde atunci când te confrunţi cu afecţiuni renale, ceaiurile din plante asociate cu tratamentele clasice fac minuni pentru sănătatea ta.

Dacă ai o infecţie urinară, încearcă o cură cu ceai de maximum patru săptămâni urmată de o pauză de o lună (ceaiurile din amestec de plante au o eficienţă mai mare). Află care sunt cele mai bune cinci plante cu efect diuretic!

Cozile de cireşe

Cunoscute pentru acţiunea lor diuretică antiinflamatoare, cozile de cireşe se află pe primul loc printre remediile infecţiilor urinare precum cistita, litiaza renală, uremia (creşterea cantităţii de acid uric din sânge când rinichiul bolnav nu îl elimină în totalitate). Conţinutul lor de uleiuri volatile, săruri de potasiu, flavonoide şi tanin ajută la ameliorarea simptomelor acestor afecţiuni şi la tratarea lor cu succes.

Mătasea de porumb

Este recunoscută pentru efectele ei diuretice şi uşor antiseptice. Acestea se datorează vitaminelor B6, C, E, K, pe care mătasea de porumb le conţine, dar şi a sărurilor de calciu şi de potasiu, care o fac leacul potrivit al litiazei renale. Pentru stimularea diurezei şi eliminarea pietrelor de la rinichi sunt recomandate două-trei căni de infuzie pregătită dintr-o linguriţă de plantă şi o cană cu apă.

Descoperă alte ceaiuri diuretice, pe clicksănătate.ro.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite