Cel mai bun ceai pe care îl poți bea la serviciu. Tonicul cerebral care îmbunătățește concentrarea

0
0

Un job solicitant, cu sarcini stringente și volum mare de muncă, poate deveni o provocare și pentru cei mai energici angajați, atunci când oboseala își spune cuvântul. Un ceai potrivit ar putea fi de ajutor, uneori chiar mai mult decât o cafea. 

Ceai. FOTO Shutterstock
Ceai. FOTO Shutterstock

Natura oferă multe remedii pentru oboseală sau dificultăți de concentrare. Cele mai cunoscute sunt Ceaiul verde, Roinița,  Ginsengul și Ginkgo biloba, dar nu sunt singurele plante eficiente când ai nevoie de ajutor.

Rozmarinul se numără și el printre plantele care îți pot îmbunătăți randamentul la muncă.  

„Cele mai importante substanțe pe care le conține Rozmarinul sunt: flavonoide, acid rozmarinic, ulei essential, taninuri, principii amare, acid rezinic, camphor, betacaroten, vitamin C, calciu, fier, magneziu, triterpene”, explică Elena Badea, administratorul site-ului infuziedesanatate.ro.

Eficient în caz de oboseală și iritabilitate

Un ceai de Rozmarin îți poate reda nu doar energia și concentrarea, ci și starea de bine, o altă condiție pentru un randament bun la serviciu.

În uz intern, infuzia de rozmarin este eficace în caz de depresie, epuizare fizică, iritabilitate, teamă, migrenă datorată tensiunii nervoase”, spune Elena Badea.

În plus, explică specialistul, infuzia favorizează digestia și stimulează diureza.

Ceaiul de Rozmarin se poate obține în două moduri: fie din două grame pulbere de plantă și aproximativ 150 ml de apă fiartă care se lasă la infuzat 15 minute, apoi se filtrează, fie din două lingurițe de plantă uscată la 250 ml de apă, lăsate la infuzat 20 de minute.

Desigur, poți utiliza direct pliculețe cu doza predefinită, disponibile ca atare în farmaciile naturiste și chiar în cele alimentare. 

Specialistul recomandă consumul a câte trei căni de infuzie caldă, zilnic (între mese).

Contraindicatii

Infuzia de Rozmarin nu este neapărat cel mai bun remediu naturist pentru oboseală și lipsă de concentrare, dar este unul dintre cele cu efecte demonstrate. Indiferent că optați pentru Rozmarin, Roiniță, Ginkgo biloba sau Ginseng și Ghimbir , ori deja clasicul Ceai verde, cereți întotdeauna sfatul unui medic înainte de a începe o cură, pentru că, deși naturale, preparatele de acest gen nu sunt tocmai inofensive.

De exemplu, nu multă lume știe că administrarea preparatelor din Rozmarin este contraindicată femeilor însărcinate și celor care alăptează.

Viață sănătoasă


Ultimele știri
Cele mai citite