Ce se întâmplă în organism dacă mâncați caju în fiecare zi. Explicațiile unor dieteticieni

0
Publicat:

Nucile caju sunt o sursă bună de fibre, proteine și grăsimi mononesaturate, dar, pe de altă parte, sunt bogate în grăsimi mononesaturate, motiv pentru care mulți cred că ar trebui consumate doar rar, potrivit Parade, care relatează opiniile unor dieteticieni cu privire la cât de sănătos/nesănătos este consumul lor regulat. 

Nucile caju, printre alimentele care sprijină sănătatea creierului. FOTO Shutterstock
Nucile caju, printre alimentele care sprijină sănătatea creierului. FOTO Shutterstock

Nucile caju conțin substanțe nutritive benefice pentru organism, inclusiv proteine, fibre, magneziu, triptofan și grăsimi nesaturate și sunt, de fapt, un aliment sănătos, „atât timp cât sunt consumate cu moderație și nu în exces”, spune Stacy Roberts-Davis, RDN, dietetician autorizat și președinte al Flavorful Nutrition LLC. Acest lucru înseamnă limitarea la 20 de nuci pe zi.

Opinia sa este împărtășită și de Elysia Cartlidge, un blogger alimentar dietetician, care spune pentru Haute & Healthy Living, că grăsimile mononesaturate și polinesaturate pe care le conțin Nucile caju „sunt adesea considerate sănătoase pentru inimă, deoarece pot avea un impact pozitiv asupra nivelului de colesterol și asupra sănătății cardiovasculare în general".

Cartlidge le recomandă pe cele fără zahăr sau sare. „Anumite caju prăjite și sărate pot include cantități substanțiale de uleiuri adăugate și sodiu", avertizează ea.

Ambii dieteticieni spun că atâta timp cât optați pentru caju crud și vă limitați aportul la 20 de nuci, ele sunt sănătoase pentru a fi consumate în mod regulat, chiar în fiecare zi. 

Iată ce impact poate avea consumul de caju în fiecare zi asupra organismului.

1. Veți avea mai multă energie

Grăsimile sănătoase din caju ajută la furnizarea de energie organismului. Nucile caju conțin însă și cupru, un mineral esențial pentru producerea de energie. „Caju poate ajuta la prevenirea vârfurilor mari și a scăderilor ulterioare de zahăr din sânge", spune Cartlidge.

2. Poate ajuta la pierderea în greutate

Ambii dieteticieni spun că, atâta timp cât respectați porția recomandată, nucile caju pot contribui la pierderea sănătoasă în greutate. Acest lucru, explică ei, se datorează faptului că proteinele, fibrele și grăsimile sănătoase le fac să fie super sățioase, astfel încât este mai puțin probabil să vi se facă foame prea curând.

Cartlidge întărește afirmația amintind de un studiu științific care arată că organismul poate absorbi doar 84% din caloriile din caju.

3. Sprijină sănătatea intestinală

Caju conțin fibre, iar adăugarea lor în dietă ajută la susținerea digestiei. Este posibil să observați mai multă regularitate în mișcările intestinale. Studiile științifice arată, de asemenea, că nucile, cum ar fi caju, sprijină sănătatea intestinală.

4. Reduce riscul de boli cardiovasculare

Atât Roberts-Davis, cât și Cartlidge reiterează că, datorită conținutului ridicat de grăsimi nesaturate, consumul de caju este bun pentru sănătatea inimii. 

5. Susține sănătatea creierului

„Nucile caju sunt bogate în carotenoizi și polifenoli, două tipuri de antioxidanți puternici", spune Cartlidge. Studiile științifice arată că un consum regulat de alimente cu polifenoli este legat de un risc redus de demență și de îmbunătățirea performanțelor cognitive.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite