Ce mănânci dacă suferi de balonare

0
0

Traficul intestinal lent, cauzat fie de lipsa de fibre din alimentaţie, fie de cantitatea redusă de enzime digestive duce la apariţia senzaţiei de balonare. Află ce trebuie să mănânci pentru a scăpa de disconfortul abdominal.

Iaurt natural

Deoarece este uşor digerabil, iaurtul este recomandat celor care suferă de balonare. Însă nu orice fel de iaurt are efecte benefice. Cele mai bune au în componenţă culturi lactice, probiotice, chefirul şi iaurturile naturale fiind cele mai potrivite. Trebuie evitate iaurturile degresate, precum şi cele în combinaţie cu fructe sau zahăr, acestea favorizând apariţia disconfortului abdominal.

Bine de ştiut!

Probioticele sunt microorganisme vii, care întăresc sistemul imunitar şi ajută digestia. Acestea se găsesc în lactatele fermentate care nu sunt procesate industrial. 
 

Ovăz

Senzaţia de preaplin după masă apare atunci când alimentele nu sunt digerate, iar în intestine şi în stomac se acumulează gazele. Cerealele integrale, cum este ovăzul, au un conţinut ridicat de fibre, care sunt de ajutor în lupta împotriva constipaţiei. Este de ajuns o mână de fulgi de ovăz pe zi, fierţi sau amestecaţi cu iaurt, pentru a asigura un tranzit intestinal bun.

Descoperă ce alte alimente te scapă de balonare pe clickpentrufemei.ro. 

10 sfaturi antibalonare

Tratează natural arsurile stomacale şi alte probleme digestive

Mai multe - Viață sănătoasă

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite