Ce mănânci când faci sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un sportiv trebuie să consume până la trei litri de apă pe zi
Un sportiv trebuie să consume până la trei litri de apă pe zi

Alimentaţia joacă un rol important, cu atât mai mult dacă persoana practică periodic orice tip de activitate fizică. Descoperă care sunt alimentele pe care trebuie să le eviţi, dar şi cum trebuie să te hidratezi corespunzător atunci când faci sport.

Grăsimile, în cantitate redusă

Grăsimile nu trebuie scoase din alimentaţie, ci consumate în cantităţi reduse, spun specialiştii în nutriţie. Necesare pentru un plus de energie, grăsimile nu trebuie consumate înainte de începerea programului de exerciţii fizice deoarece pot îngreuna şi mai mult realizarea lor. În plus, există riscul să apară senzaţia de disconfort abdominal. Când vine vorbe de grăsimi, alege-le pe cele nesaturate (peşte gras, fructe de mare, nuci, alune, seminţe, avocado – sănătoase pentru organism), în locul celor nesănătoase (mezeluri, produse de fast-food, de patiserie).   

Energie din carbohidraţi

Carbohidraţii nu trebuie să lipsească din alimentaţia unei persoane care face sport şi care vrea să ,,câştige” masă musculară. Ei sunt cei care oferă energie organismului, energie care se pierde în urma activităţii fizice. Alege alimentele care sunt bogate în carbohidraţi, dar care au un conţinut redus de grăsimi. Astfel, alimentele care conţin carbohidraţi pot aduce în dietă şi fibre, minerale, vitamine etc. Cele mai bune surse de carbohidraţi sunt cerealele, pâinea, legumele, pastele făinoase, orezul şi fructele. Necesarul de carbohidraţi îl mai poţi obţine şi din sucurile proaspete de fructe, pe care le poţi pregăti şi consuma înainte de programul de mişcare.

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro

 

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite