Ce mănâncă într-o zi obișnuită la micul dejun, prânz și cină un cunoscut gastroenterolog. Primul lucru care îl face dimineața
0Gestionarea sănătății intestinului printr-o dietă bogată în nutrienți este esențială pentru o digestie sănătoasă și pentru a reduce inflamația. Dr. Rabia de Latour, gastroenterolog și cercetător, a dezvăluit ce mănâncă într-o zi obișnuită la micul dejun, prânz și cină.
Dr. Rabia de Latour a subliniat importanța includerii fibrelor, proteinelor și probioticelor în dietă, potrivit publicației EatingWell. În general, consideră că un model alimentar bazat pe plante funcționează cel mai bine pentru a-și satisface nevoile de sănătate.
Mic dejun ușor
Pentru a începe ziua, dr. Rabia de Latour optează pentru un mic dejun mai ușor. „Mă trezesc și beau un pahar cu apă, apoi iau un punch cu proteine: Mănânc două albușuri de ou în fiecare dimineață”, spune ea.
Consumul de apă la prima oră poate fi util pentru a rămâne hidratat pe tot parcursul zilei. Ouăle pline pot fi chiar mai satisfăcătoare și mai nutritive decât albușurile de ou, dar alegerea albușurilor de ou este încă o opțiune plină de proteine, în special pentru medicul care nu este incredibil de înfometat dimineața.
„Nu iau un mic dejun masiv. Dacă ar fi după mine, nu aș lua niciodată micul dejun, dar este atât de necesar să îți începi ziua cu niște proteine”, susține medicul.
Și, desigur, gastroenterologul bea și o ceașcă de cafea dimineața. Cafeaua cofeinizată sau decofeinizată este o opțiune prietenoasă cu intestinul care ca
Prânzul constă în multe fibre
Pentru prânz, optează pentru o opțiune bazată pe plante, cum ar fi o salată, deoarece este plină de nutrientul ei preferat pe care îl recomandă pacienților săi: fibrele.
„Din păcate, țara noastră are o problemă uriașă, masivă: consumăm foarte puține fibre și acest lucru este foarte periculos”, explică gastroenterologul.
Acest lucru este susținut de Orientările dietetice 2020-2025 pentru americani, deoarece se raportează că 90% până la 97% dintre americani nu consumă suficiente fibre în dietele lor.
Cina: orez de conopidă cu linte
Pentru cină, dr. de Latour optează pentru o masă satisfăcătoare și nutritivă, constând din orez de conopidă cu linte, o combinație care oferă atât proteine, cât și fibre. Ea adaugă iaurt și legume murate, bogate în probiotice, pentru a susține sănătatea intestinului.
Aceste substanțe nutritive vă ajută să rămâneți satisfăcuți după ce savurați un bol. În plus, iaurtul și legumele murate sunt ambele burdușite cu probiotice, care sunt uimitoare pentru sănătatea microbiomului intestinal. În plus, medicul se limitează la apă pentru băutura de la cină, asigurându-se că este odihnită și hidratată înainte de seară.