Ce boli sunt cauzate de consumul excesiv de carne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consumul exagerat de carne poate duce la consecinţe grave asupra sănătăţii. Afectează metabolismul, nivelul de calciu din organism, dar şi funcţionarea rinichilor. Nu renunţa la proteinele animale, dar respectă cantităţile corecte!

Dintre toate alimentele, carnea este cel mai toxic aliment, conţinând, pe lângă antibiotice şi hormoni, acceleratori de creştere şi anabolici, pesticide, chimicale din vegetale, furaje şi cereale consumate.

Cei mai mulţi dintre români consumă carne din comerţ, produsă şi procesată în fabrici. Producătorii apelează la toate variantele legale şi ilegale pentru a creşte producţia de carne. De la hormoni de creştere, chimicale, la carne umflată cu apă sau tot felul de substanţe nocive. De asemenea, producătorii de carne folosesc tot felul de substanţe pentru a da gust cărnii, pentru a o face mai aspectuoasă, pentru a rezista mai mult în timp: E-uri, conservanţi, coloranţi, arome, alte chimicale nocive şi chiar toxice.

Cele mai frecvente probleme cauzate de consumul excesiv de carne:

Creşte nivelul de colesterol

Conţinutul de colesterol din carne variază între 45-80 miligrame la 100 de grame şi ajunge până la 150-350 miligrame la 100 de grame în ficat. Trebuie consumat rar de către persoanele care au hipercolesterolemie, diabet sau boli de inimă.

Rişti să suferi de obezitate sau de boli de inimă

Mezelurile duc la creşterea în greutate, apariţia bolilor de inimă şi a diabetului, dacă sunt consumate în cantităţi ridicate. Mai mult, consumul de mezeluri trebuie să fie ocazional, nu mai mult de 50-60 grame o porţie şi fără să fie asociat la aceeaşi masă cu brânzeturi şi alte cărnuri.

Te predispune la cancer

Consumul frecvent de carne a fost asociat cu apariţia mai multor forme de cancer, printre care cancerul de colon, de rect, hepatic şi ovarian. Astfel, potrivit medicilor, persoanele care mănâncă în mod regulat carne friptă sau prăjită prea mult au un risc cu 60% mai mare să se îmbolnăvească de cancer pancreatic.

Află pe clicksanatate.ro ce alte probleme îţi poate face consumul mare de carne!

Cum să mănânci îngheţată fără să iei în greutate

Întâmpini provocări legate de autism? Nu rata acest eveniment!

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite