Ce anume sugerează un coeficient de inteligenţă peste medie? Capacitatea de concentrare, susţin cercetătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cercetătorii susţin că inteligenţa poate fi măsurată în funcţie de capacitatea de concentrare FOTO Shutterstock
Cercetătorii susţin că inteligenţa poate fi măsurată în funcţie de capacitatea de concentrare FOTO Shutterstock

Un nou studiu sugerează că inteligenţa are mai degrabă legătură cu abilitatea de concentrare decât cu aceea de a procesa rapid informaţia.

Cercetarea, care a fost publicată în jurnalul „Current Biology“, sugerează noi modalităţi prin care inteligenţa poate fi testată, fără a fi asociată cu o cultură generală solidă.

Astfel, ar putea explica inclusiv capacităţile intelectuale extraordinare ale persoanelor care suferă de autism.

Cercetătorii au realizat două experimente similare în rândul a 67 de persoane. Anterior, participanţii au fost supuşi unor teste menite să le măsoare coeficientul de inteligenţă.

Printre altele, autorii studiului au observat că există o legătură între abilitatea acestora de a se concentra pe informaţia relevantă şi coeficientul de inteligenţă. Prin urmare, asta ar putea indica faptul că unul dintre cele mai importante atuuri ale persoanelor inteligente este capacitatea extraordinară de selecţie. 

În cazul persoanelor care suferă de autism, se ştie de altfel că există o sensibilitate sporită la stimulii exteriori, precum lumina sau zgomotul.

O astfel de sensibilitate ar putea fi asociată cu abilităţile intelectuale ale acestora.

O altă concluzie a studiului ar fi că inteligenţa verbală deţine cea mai mare pondere în alcătuirea scorului total, dar încă nu se ştie ce anume a condus la obţinerea acestui rezultat. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite