Cât de mult ajută sucul de coacăze în infecţiile urinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În concentraţii mari, substanţele conţinute în coacăze combat bolile tractului urinar
În concentraţii mari, substanţele conţinute în coacăze combat bolile tractului urinar

Cunoscut ca un foarte bun hidratant şi dezinfectant al organismului, sucul de coacăze este folosit ca adjuvant de multe persoane care suferă de infecţii urinare şi boli de sânge.

Contrar credinţei populare, sucul din aceste fructe pe care îl cumpărăm din comerţ nu contribuie la tratamentul infecţiilor urinare, afirmă medicul Timothey Boone, prodecanul de la Texas A&M Health Science Center College of Medicine, citat de WebMD.

„Sucul de coacăze, în special acela concentrat pe care îl putem cumpăra de la magazin, nu este de folos în tratamentul infecţiilor urinare şi nici a celor din sânge“, a spus medicul.

Anual, mai mult de trei milioane de americani suferă de infecţii ale rinichiului, uretrelor şi vezicii urinare, potrivit statisticilor.

Substanţa activă din coacăze este proantocianidina de tip A (PACs) care este eficientă împotiva bacteriei care provoacă infecţia urinară, însă această substanţă a fost găsită doar în capsule, nu şi în sucul de coacăze, a precizat medicul .

Îţi trebuie o concentraţie foarte mare de substanţă pentru a scăpa de această bacterie. Aceasta concentraţie nu o regăsim în sucurile din comerţ. Poate bunicii noştri puteau obţine o asemenea concentraţie, însă ea nu mai este posibilă în timpurile moderne, a adăugat Boone.

Un studiu recent a arătat că utilizarea capsulelor concentrate de substanţă conţinută în coacăze poate reduce cu 50% riscul de a face o infecţie urinară în rândul femeilor care, în urma unor intervenţii chirurgicale, au fost silite să poarte sondă.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite