Care este cea mai sănătoasă brânză pe care o poți mânca. Beneficiile surprinzătoare asupra sănătății

0
Publicat:

Toată lumea adoră brânza, însă mulți sunt tentați să o elimine din alimentația lor din pricina nivelului ridicat de grăsimi saturate și sodiu, relatează NY Post.

Mozzarella este mai săracă în sodiu și grăsimi saturate. Foto: Shutterstock (Arhivă)
Mozzarella este mai săracă în sodiu și grăsimi saturate. Foto: Shutterstock (Arhivă)

„Unele alimente, cum ar fi cele cu un conținut ridicat de grăsimi saturate și sodiu, pot crește riscul de boli cardiovasculare al unei persoane", a spus pentru Parade dr. Cheng-Han Chen, cardiolog. „Dimpotrivă, o dietă bazată pe plante, bogată în fibre și săracă în grăsimi saturate poate fi benefică pentru sănătatea inimii", a mai adăugat medicul. 

Totuși, există o veste bună pentru iubitorii de brânză. „Brânza poate face parte dintr-o dietă sănătoasă pentru inimă", a asigurat Chen, adăugând că există anumite lucruri la care trebuie să fii atent atunci când consumi brânză ca parte a unei diete sănătoase pentru inimă. 

Brânza pe care o alegi nu ar trebui să fie „prea bogată în grăsimi saturate și sodiu, și consumată cu moderație". 

Astfel spus, Chen consideră că mozzarella este una dintre cele mai bune brânzeturi pentru sănătatea inimii. 

„Este o sursă bună de proteine și calciu și chiar conține probiotice care pot fi benefice pentru sănătatea intestinală și imunitară", a explicat el. „Mozzarella proaspătă este, de asemenea, mai săracă în grăsimi saturate și sodiu decât alte brânzeturi." 

  „Proteinele din brânză pot fi găsite în carnea slabă”

Întrucât mozzarella este mai săracă în sodiu și grăsimi saturate, este o variantă mai sigură decât alte brânzeturi, a spus Chen. Este, de asemenea, bogată în proteine și îmbunătățește sănătatea oaselor datorită calciului pe care îl conține. 

Totuși, conținutul de sodiu poate varia în funcție de tipul de mozzarella, așa că asigură-te că verifici eticheta înainte de a o adăuga în coș. 

Este o idee bună să evitați brânzeturile mozzarella cu prea mult sodiu, deoarece acesta poate crește tensiunea arterială, printre alte efecte", a afirmat Chen. 

În ceea ce privește sănătatea inimii, ar trebui să eviți, sau cel puțin să reduci la minimum, consumul de brânzeturi puternic procesate - cum ar fi brânza americană. 

„Acestea tind să fie foarte bogate în grăsimi saturate și sodiu", a explicat el. 

Proteinele din brânză pot fi găsite în carnea slabă, în timp ce calciul poate fi găsit în alimente precum iaurtul, fasolea și legume cu frunze verzi", a sfătuit Chen. 

Referitor la sănătatea inimii, Chen a sugerat să optezi pentru alimente bogate în fibre, sărace în grăsimi saturate și sărace în sodiu. 

 „În general, cu cât un aliment este mai procesat, cu atât este mai puțin sănătos", a spus el. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite