Carbohidraţii favorizează respiraţia urât mirositoare

0
0

Respiraţia urât mirositoare sau halitoza cum este cunoscută în termeni medicali, este neplăcută atât pentru pesoanele care suferă de această afecţiune dar şi pentru persoanele cu care acestea interacţionează. De cele mai multe ori cauza apariţiei este legată de alimentaţia necorespunzătoare.

Dacă te confrunţi cu această problemă este bine să ştii că nu este suficient ca după masă să te speli pe dinţi şi mai apoi să mesteci gumă sau să apelezi la bomboane cu diverse arome. Nu vei face decât să maschezi pentru o scurtă perioadă de timp problema.

O respiraţie urât mirositoare este semnul că există o problemă de sănătate care trebuie tratată imediat. Primul pas este să te vadă un medic specialist şi să te supui unor investigaţii medicale pentru a determina cu exactitate cauza care stă la baza acestei probleme.

Bineînţeles că în cazul în care eşti fumător, consumi frecvent ceapă, usturoi sau alcool, halitoza este prezentă odată cu consumul acestor alimente. Dar dacă îţi sunt străine cele enumerate mai sus, atunci ai nevoie de un consult de specialitate. Iată care ar putea fi celelalte probleme de care trebuie să ţii cont:

Lipsa unei igiene orale corecte

Una dintre cele mai mari probleme atunci când nu ai o igienă orală corectă este inevitabil respiraţia urât mirositoare. În cazul în care nu te speli corect pe dinţi sau imediat după masă, resturile alimentare rămân în cavitatea bucală şi încep să se descompună. Astfel se favorizează dezvoltarea bacteriilor şi menţinerea unui miros deranjant.

Soluţia ar fi să acorzi o deosebită atenţie igienei orale şi mai ales periajului.

Cariile dentare

Persoanele care se confruntă cu prezenţa cariilor este posibil să prezinte probleme şi la nivelul gingiilor. Cariile netratate prezintă numeroase bacterii care au drept consecinţă o respiraţie greoaie. Unde mai pui şi faptul că pot rămâne resturi de mâncare între dinţi, mai ales în orificiile cariate, ce adesea nu pot fi scoase printr-un simplu periaj. Ţi-ar fi utilă aţa dentară însă în unele cazuri este imposibilă curăţarea în totalitate a resturilor de mâncare. În plus e suficient ca un singur dinte să fie afectat de carii pentru ca mai apoi să se extindă şi la dinţii din jur.

Află pe clicksanatate.ro ce alţi factori cauzează respiraţia urât mirositoare!

Ce pericole pentru sănătatea ta aduce carnea de pui din comerţ

Aceste vitamine nu trebuie să le iei după ureche

Viață sănătoasă


Ultimele știri
Cele mai citite