Beneficiile seminţelor de chia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Seminţe chia
Seminţe chia

Numeroase cercetări arată că seminţele chia au efecte benefice asupra organismului şi este un energizant foarte bun.

Seminţele chia sunt pline de vitamine şi minerale, iar nutriţioniştii spun că te ajută atunci când vrei să slăbeşti şi îţi stăpâneşte pofta de dulce. Seminţele chia provin de la Salvia Hispanica, o plantă înrudită cu menta, originară din America de Sud. 

Seminţele chia erau unul dintre cele mai importante alimente ale aztecilor şi maiaşilor pentru că le furniza o mare parte din energia de care aveau nevoie în fiecare zi. De altfel, în limba maiaşilor, „chia” se traduce „putere”. 

Pentru a vă face o idee, trebuie să ştiţi că o singură lingură de seminţe chia, în jur de 15 grame, conţine aproximativ 5 grame de fibre, 2 grame de proteine, 4 grame de grăsimi, din care mare parte sunt Omega-3 şi  în jur de 15% din doza zilnică de mageziu, fosfor sau calciu.

Beneficiile seminţelor chia. Cum te ajută în lupta cu kilogramele

De asemenea, trebuie să ştiţi că seminţele chia au de cinci ori mai mult calciu decât laptele, de 3 ori mai mult fier decât spanacul, de 3 ori mai mulţi antioxidanţi decât afinele sau de două ori mai mult decât potasiu dintr-o banană. 

Seminţele chia au şi o cantitate destul de însemnată de antioxidanţi. Se spune că îţi dau senzaţia de saţietate pentru că sunt pline de fibre. Cercetătorii mai spun că te protejează de poluare, fumul de ţigară sau razele UV. Seminţele chia sunt nutrienţi puternici şi ajută la distrugerea radicalilor liberi. 

Mai mult, seminţele chia te pot ajut şi în formarea masei musculare, pentru că sunt bogate în proteine şi regenerează teţuturile musculare.  

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite