Cele mai bune alimente pentru memorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai bune alimente pentru memorie FOTO Lifezap
Cele mai bune alimente pentru memorie FOTO Lifezap

Cele mai bune alimente pentru memorie sunt, în general, cele care conţin grăsimi sănătoase, precum peşte gras sau nucile şi seminţele.

Nutriţia joacă un rol deosebit de important asupra capacităţii noastre cognitive, prin urmare, dacă ne dorim să avem o memorie bună, precum şi o putere de concetrare sporită, atunci ar trebui să consumam, cât mai des, anumite alimente bune pentru memorie.

La fel ca orice organ din corpul uman, creierul are la rândul său nevoie de anumite substanţe naturale pentru a lucra la capacitatea sa maximă. Consumul alimentelor sănătoase poate îmbunătăţi foarte mult memoria şi capacitatea de concentrare ale unui om. 

Fructele de pădure

Printre cele mai bune alimente pentru memorie se numără fructele de pădure, bogate în antioxidanţi. De exemplu, afinele au capacitatea de a ne proteja creierul împotriva procesului de oxidare a celulelor din cauza stresului. Mai mult decât atât, fructele de pădure ne ţin departe de boli precum demenţa sau sindromul Alzheimer.

Cele mai bune alimente pentru memorie: Peştele gras

Încă un aliment deosebit de important pentru îmbunătăţirea memoriei este peştele gras, deoarece carnea acestuia este bogată în grăsimi de tipul Omega-3. Astfel, pentru a vă proteja neuronii de bolile cognitive puteţi consuma de circa 3 ori pe săptămână sardine, hering sau macrou.

Nuci şi seminţe

O altă modalitate prin care puteţi să veniţi în ajutorul creierului dumneavoastră este dacă începeţi să consumaţi circa 30-40 de grame zilnic de nuci, alune, fistic sau diverse seminte, cum ar fi cele de floarea soarelui sau de susan, aceste tipuri de seminţe numărându-se printre cele mai bune alimente pentru memorie.

Cele mai bune alimente pentru memorie: Fructele de avocado

Fructele de avocado sunt mai degrabă recunoscute pentru îmbunătăţirea sistemului cardio-vascular, însă datorită acestui lucru ele sunt indirect benefice şi memoriei. O tensiune arterială normală şi o circulaţie sangvină bună ajută creierul să primească oxigenul necesar pentru celulele sale. 

Legume cu frunze verzi

Orice tip de salată, precum şi spanacul sau alte legume cu frunze verzi sunt alimente deosebit de importante pentru prevenirea problemelor cognitive, fiind considerate unele dintre cele mai bune alimente pentru memorie.

Cele mai bune alimente pentru memorie: Cerealele integrate

Bogate în fibre şi vitamina E, cerealele integrate au capacitatea de a ajuta creierul şi de a preveni totodată afecţiunile cardiace. 

Cafeaua şi ciocolata

Datorită capacităţii sale de a fi un stimulent pentru creier, cafeaua vă poate aduce beneficii concentrării, e drept, pe o perioadă mai degrabă temporară. De asemenea, dacă este consumată cu moderaţie, şi ciocolata se încadrează în top cele mai bune alimente pentru memorie.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite