Ce poți face cu resturile de săpun

0
Publicat:

Când ai ajuns la capătul unui săpun, ce faci? În loc să aruncați resturile, luați în considerare salvarea și reutilizarea lor. La urma urmei, chiar dacă o  bucată de săpun este prea mică pentru a fi folosită la duș, ar putea fi perfectă pentru alte lucruri, scrie Hunker.

La ce pot fi folosite resturile de săpun lichid / Foto: Shutterstock
La ce pot fi folosite resturile de săpun lichid / Foto: Shutterstock

Ca să nu mai vorbim de faptul că refolosirea resturilor de săpun vă va ajuta să reduceți deșeurile, economisind în același timp bani. În continuare, iată câteva ponturi.

Puneți resturile într-un săculeț și folosiți-le pe post de exfoliant 

Una dintre cele mai simple modalități de a folosi resturile de săpun este să depozitezi resturile într-un săculeț cu cordon realizat din sisal, o fibră din planta de agave. La duș, puteți umezi săculețul cu săpun și îl puteți folosi pe corp ca de obicei, la fel ca și cum ați folosi un burete de baie.

Săculeț pentru săpun / Foto: Unsplash
Săculeț pentru săpun / Foto: Unsplash

Adăugați resturile de săpun în cadă

Data viitoare când vă pregătiți o baie relaxantă, încercați să radeți resturile de săpun direct în apă. Este o modalitate simplă și ieftină de a vă parfuma băile, mai ales dacă nu sunteți un fan al bombelor de baie.

Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Fă săpun lichid

În mod similar, puteți adăuga resturi de săpun răzuite în apă pentru a face săpun lichid. Îți dorești un parfum mai puternic? Încercați să adăugați câteva picături de uleiuri esențiale care să completeze săpunul.

Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Împrospătează-ți sertarele

Ia în considerare folosirea capetelor de săpun ca odorizant pentru sertare. Pur și simplu înfășurați resturile de săpun într-o cârpă curată sau puneți-le într-un săculeț mic, apoi băgați-le în sertar. Parfumul va ajuta la împrospătarea sertarului și va menține mirosul proaspăt al hainelor.

Foto: Arhivă
Foto: Arhivă
Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite