Bananele relaxează nervii şi aduc somnul. Ce alte alimente au acelaşi efect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

E normal să te simţi obosit dacă nu ai dormit suficient, ai un job stresant sau ceva s-a întâmplat în viaţa ta şi odihna nocturnă are de suferit. Indiferent de cauză, lipsa somnului poate duce la serioase problem de sănătate precum depresie sau boli de inimă.

Înainte de a apela la medicamente, încearcă să rezolvi problema făcând mici schimbări în dietă. Anumite alimente pot somnul să vină mai repede şi să aibă o calitate mai bună, astfel încât dimineaţa să ne sculăm odihniţi. Iată câteva dintre acestea:

Bananele conţin potasiu şi magneziu, două minerale cu un rol important în relaxarea nervilor. Dacă nu aveţi suficient magneziu în organism vă puteţi confrunta cu sindromul piciorului neliniştit sau cu crampe musculare pe timpul nopţii. Toate acestea conduc la o slabă calitate a somnului şi o stare de somnolenţă pe timpul zilei. Prin urmare, aveţi grijă să consumaţi măcar o banană pe zi pentru a schimba situaţia.

Peştele are triptofan, un sedativ natural, aminoacid înrudit cu serotonina, astfel că ar trebui să se găsească în topul oricărei liste cu alimente care provoacă somnul. Cantităţi mari de triptofan se găsesc în peştele cod, ton şi creveţi.

Spanacul are şi calciu, pe lângă potasiu şi magneziu. Corpul are nevoie de calciu pentru a obţine melatonina, un hormone de importanţă crucial în păstrarea ritmului circadian. Pe lângă spanac, adăugaţi în dietă şi celelalte legume verzi: napi sau varză.

Terciul de ovăz poate fi consumat atât dimineaţa, cât şi seara întrucât stimulează producerea de insulină care reglează nivelul zahărului în sânge, precum şi pe cel al melatoninei, relaxând mintea şi corpul.

Humus este o bogată sursă de triptofan, fiind o gustare ideală dacă vă treziţi peste noapte şi vi se face foame.

Lactatele conţin şi triptofan, dar şi calciu care reduce stresul şi stabilizează fibra nervoasă din creier. 

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite