Avantajele mersului pe jos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai subestimate activităţi benefice atât pentru organism, cât şi pentru buget este mersul pe jos. În schimbul timpului în plus petrecut pentru a te deplasa fără uzul transportului în comun, al vehiculului personal sau al bicicletei, veţi primi o sumedenie de beneficii pe termen lung. Iată care sunt avantajele mersului pe jos.

Avantajele mersului pe jos: îmbunătăţeşte circulaţia sângelui

Studii făcute de Universitate din Colorado şi Universitatea din Tennesse arată că mersul pe jos în serii limitate ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui. De asemenea, în cazul femeilor aflate la menopauză, trei kilometri parcurşi pe jos în fiecare zi au scăzut presiunea sanguină cu 11 puncte şi au un risc de accident vascular cerebral mai mic cu 20%.

Avantajele mersului pe jos: o viaţă mai lungă

Un studiu recent efectuat de Universitatea din Michigan susţine că persoanele între 50 şi 70 de ani care folosesc în mod regulat mersul pe jos ca metodă de deplasare au un risc cu 35% mai scăzut de a muri în următorii opt ani decât cele sedentare sau care se deplasează aproape exclusiv cu ajutorul vehiculelor.

Avantajele mersului pe jos: arderea caloriilor

Doar jumătate de oră de mers pe jos va arde cel puţin 200 de calorii, sau chiar mai multe, în funcţie de ritmul adoptat. În timp, aceasta poate duce şi la lepădarea de kilogramele în plus.

Avantajele mersului pe jos: îmbunătăţeşte somnul

Un alt studiu de la Centrul de Cercetare al Cancerului Fred Hutchinson din Seattle, Statele Unite, arată că femeile cu vârsta între 50 şi 75 de ani care suferă de insomnii au o şansă mai mare de vindecare dacă merg pe jos cel puţin o oră în fiecare dimineaţă. 

Avantajele mersului pe jos: scade riscul de Alzheimer la vârste înaintate

Bărbaţii cu vârste cuprinse între 71 şi 93 de ani care merg pe jos mai mult de un kilometru pe zi au avut incidenţă cu 50% mai mică a bolii Alzheimer şi a demenţei decât cei sedentari, conform cercetătorilor de Universitatea din Virginia.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite