Alimentele care reduc celulita. Sunt accesibile și ieftine, iar corpul tău va arăta impecabil

0
Publicat:

Celulita este un fel de „bau-bau” pentru femei, iar vârsta nu are legătură. Tot mai multe fete tinere se plâng de aspectul de coajă de portocală al pielii și sunt puține produse eficiente pentru eliminarea ei. Însă puțini știu că alimentația are un rol definitoriu în reducerea celulitei.

Celulita poate fi redusă prin alimentație FOTO Pexels
Celulita poate fi redusă prin alimentație FOTO Pexels

În general celulita este legată de lipsa de mișcare și kilogramele în plus. Dar, chiar și la fete tinere, care fac și mișcare la un nivel moderat, poate să apară acest aspect nedorit al pielii, precum coaja de portocală.

Toată lumea are grăsime sau „țesut adipos”, care reprezintă aproximativ 10-25% din greutatea corporală totală. Cantitatea totală de țesut adipos din organism variază în mod natural în funcție de sex, vârstă, genetică și alți factori. Celulita, pe de altă parte, nu este de fapt grăsime. Este răspunsul fiziologic normal la depozitarea grăsimii care apare atunci când fibrele de colagen care leagă grăsimea de piele se întind, se descompun, se retrag, permițând astfel celulelor adipoase sau „adipocitelor” să se extindă, scrie Eat This.

Acțiune asupra cauzei, nu asupra efectului

Piața de astăzi este plină de suplimente, loțiuni și alte aplicații pentru piele care pretind că reduc sau tratează celulita, dar vin cu dovezi minime pentru eficacitatea lor. Aceste produse ar putea strânge temporar stratul exterior al pielii, dar nu fac nimic pentru a rezolva problema de bază. În schimb, concentrarea asupra comportamentelor sănătoase, cum ar fi gestionarea greutății, alimentația sănătoasă, hidratarea și activitatea fizică adecvată pare să ofere mai mult sprijin în controlul prezenței celulitei pe termen lung.

O strategie câștigătoare pentru minimizarea celulitei este să determinați prin ce modalități puteți pierde grăsimea corporală și crește masa musculară. Acest lucru înseamnă reducerea consumului de alimente bogate în calorii, reducerea alimentelor precum grăsimi, uleiuri, zahăr. De asemenea, alegerile alimentare sănătoase și activitatea fizică pot contribui la reducerea celulitei.

Iată nouă alimente care reduc riscul de apariție a celulitei.

1. Afine

Este cunoscut faptu că consumul de fructe, inclusiv afine și legume este asociat cu o greutate corporală mai mică. Această recenzie critică din Jurnalul European de Nutriție stabilește, de asemenea, o legătură convingătoare între consumul de fructe și legume și riscul redus de boli cronice precum hipertensiunea arterială.

2. Linte

Lintea și alte „leguminoase” cum ar fi fasolea neagră, năutul sau fasolea pinto, sunt surse excelente de fibre. De asemenea, s-a descoperit că creează o ușoară scădere în greutate pentru persoanele care le consumă în mod regulat, ceea ce a fost explorat în această revizuire sistematică în Jurnalul American de Nutriție Clinică.

3. Pere

Perele sunt unul dintre cele mai fibroase fructe. Venind cu aproximativ 6 grame de fibre per fruct mediu, probabil că te vei simți mulțumit cu mai puțin dacă acest aliment ajunge o gustare înainte de sau după ora mesei, compensând astfel porțiile mai mari de mâncare.

4. Varză Kale

Consumatorii obișnuiți de legume cu frunze verzi, fără amidon, cum ar fi varza Kale, precum și legumele portocalii intense sau galbene, au mai puțină grăsime viscerală. Acestea sunt rezultatele unui studiu transversal din 2014 în Jurnalul Academiei de Nutriție și Dietetică.

5. Avocado

Deși avocado este mai bogat în calorii decât majoritatea altor produse, ele pot ajuta la stimularea pierderii în greutate. Femeile care consumă în mod regulat fructe și legume, inclusiv avocado, au înregistrat o scădere în greutate mai mare pe o perioadă de patru ani decât cele care nu au consumat aceste alimente, potrivit acestei publicații din revista Nutrients.

6. Ciuperci

Ciupercile sunt un fel de carne vegetală. Inducând o aromă bogată și savuroasă oriunde se găsesc, ciupercile se adaugă în feluri de mâncare din carne, unde sunt amestecate cu pui sau carne de vită pentru a extinde atât aroma cât și valoarea nutritivă. Adăugarea lor este un truc simplu pentru a reduce caloriile unui burger sau a unui sos bolognese.

7. Apa

Deși este o băutură, nu un aliment, apa - sau orice versiune cu conținut scăzut de calorii a acesteia, cum ar fi ape infuzate cu fructe - nu numai că vă ajută să vă mențineți hidratarea, dar consumul acesteia vă ajută și să evitați celulita. Urmăriți să beți suficientă apă în fiecare zi.

8. Banane

Bananele sunt în mod obișnuit recunoscute ca o sursă de potasiu, un mineral care este asociat cu controlul inflamației, deoarece are o relație inversă cu sodiul. Retenția de lichide din aportul mare de sare din dietă poate duce la inflamații care pot crește aspectul celulitei.

9. Cartofi dulci

Dacă sunteți în căutarea unei legume bogate în amidon, cartofii dulci sunt o alegere excelentă, oferind unele dintre cele mai puternice beneficii pentru sănătate, inclusiv un conținut excelent de vitamina A. De asemenea, sunt bogați în potasiu, ceea ce poate reduce vizibilitatea celulitei asociată cu excesul de sodiu.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite