Aliaţi din natură pentru o digestie uşoară

0
0

Cele mai multe dintre neplăcerile digestive pot beneficia de tratament cu plante. Cu toate că au acţiune mai blândă decât medicamentele de sinteză, remediile naturale au efecte dovedite în combaterea unor probleme precum balonarea, constipaţia sau diareea.

Argila „stinge“ arsurile la stomac

Statisticile arată că 1 român din 10 se confruntă cu arsuri la stomac. Pe lângă regimul dietetic (evitarea grăsimilor, prăjelilor), se pot încerca şi remediile din generoasa colecţie a naturii.

Cura de 3 săptămâni cu argilă este de ajutor pentru a combate senzaţia de arsură la stomac. Se pune de seara 1 lingură cu argilă într-un pahar cu apă plată. În primele 2 zile se bea doar apa de deasupra, iar în zilele următoare se amestecă şi se consumă tot conţinutul.

„În prima săptămână, se bea 1 pahar pe zi, dimineaţa, în a doua săptămână 2 pahare pe zi, dimineaţa şi seara, iar în ultima săptămână 3 pahare pe zi, dimineaţa, la prânz şi seara“, potrivit medicului Rareş Simu.

Alte remedii: contra arsurilor la stomac mai dau rezultate şi infuziile de gălbenele şi sucul de ghimbir diluat în puţină apă.

Feniculul şi anasonul combat balonarea

Graţie acţiunii antispastice digestive şi carminative (favorizează evacuarea gazelor intestinale), feniculul este ideal pentru a combate balonarea. Se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de seminţe de fenicul la o cană cu apă. Se bea după masă.

Descoperă pe clicksanatate.ro mai multe remedii pentru neplăcerile digestive!

Cum să eviţi infecţiile de la ştrand şi de la piscină

Gelurile antibacteriene: le folosim sau nu?

Mai multe - Viață sănătoasă

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite