Terapia-minune cu ovăz şi prune împotriva balonării

0
0

Natura ne sare în ajutor atunci când balonarea şi disconfortul abdominal ne dau peste cap activităţile de zi cu zi. Specialiştii în terapii naturiste explică care sunt plantele care ne ajută să scăpăm de aceste probleme.

Potrivit explicaţiilor medicilor, balonarea, denumită ştiinţific enterectezie, apare în momentul în care în intestine se acumulează foarte multe gaze. În cazul persoanelor sănătoase, tractul intestinal conţine între 150 şi 200 de mililitri de gaz, pe care organismul îl elimină prin sistemul respirator, difuzie în sânge sau prin excreţie. În timpul balonării, valorile gazului din abodem cresc simţitor. Specialiştii susţin faptul că factorii care generează balonarea sunt diverşi. 

„În primul rând este vorba despre alimentaţia incorectă. Urmează apoi sedentarismul, stresul sau administrarea unor medicamente care au efecte adverse asupra sistemului digestiv” explică medicul Anca Telehuz, din cadrul Unităţii Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia. 

Natura ne sare în ajutor 

Împotriva balonării există numeroase terapii medicamentoase prin care putem să liniştim un stomac agitat. Specialiştii susţin însă că cele mai eficiente tratamente sunt însă cele naturale. O serie de plante sunt recunoscute pentru efectele lor împotriva balonării. „Puterea plantelor este destul de mare şi ajută chiar şi împotriva balonării. Remediile naturale au fost tot timpul recomandate pentru o mulţime de afecţiuni” explică medicul Simona Berbece, specialist în boli de nutriţie şi diabet. 

Printre cele mai eficiente remedii naturiste împotriva balonării se numără ovăzul şi prunele. Ovăzul, datorită numeroaselor fibre pe care le conţine, este un important adjuvant al digestiei. El poate fi consumat sub formă de cereale integrale. Totodată, prunele sunt cunoscute datorită efectelor laxative pe care le conţin. „Prunele au în compoziţia lor vitamine precum vitamina A sau grupul de vitamine B, fier şi seleniu, substanţe cu efect laxativ. Fibrele din prune potolesc foame şi ajută stomacul deranjat să-şi revină” susţine medicul Simona Berbece. 

Nucşoara, mirodenia – minune 

În caz de indigestie sau balonare, medicii recomandă cu încredere nucşoara. Amestecată cu ghimbir şi coriandru ajută foarte mult la calmarea crampelor stomacului şi eliminarea gazelor. 

Citiţi şi:

Cum să treci repede peste despărţirea de persoana iubită. „Pe măsură ce vei lucra cu furia, o vei înlocui cu noi interese“

Mai multe - Slobozia

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite