Albăstrelele alină bolile de rinichi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţi se întâmplă deseori ca, din cauza unei dureri provocate de mişcarea pietrelor la rinichi, să nu poţi lucra sau măcar să stai pe scaun? Adjuvantîn tratarea problemelor renale este albăstreaua, cunoscută şi ca măturică, floarea-paiului sau iarba-frigurilor.

Potrivit fitoterapeuţilor, leacurile cu această plantă acţionează pe 3 direcţii: calmant, diuretic şi dezinfectat. Celelalte efectele ale albăstrelelor se obţin sau se potenţiază, doar combinate cu alte plante medicinale.

Albăstrelele se folosesc şi în cosmetică, pentru că au efecte calmante şi tonifiante, încetinind procesul de îmbătrânire a pielei.

Elimină pietrele la rinichi

Cei cu litiază renală pot încerca infuzia combinată de albăstrele. Ai nevoie de: 1 linguriţă şi jumăte de flori de albăstrele uscate, 1 lingură de frunze de mesteacăn, 1 de merişor şi 1 de cozi de cireşe. Pune amestecul într-un bol, toarnă 250 ml de apă clocotită, acoperă şi, după 10-15 minute, filtrează. Bea câte 2 căni de ceai pe zi, după masa de prânz şi cea de seară. Ţine cura până când simptomele s-au ameliorat.

Pentru gingii sănătoase

Ai afte, mici răni ale mucoasei gurii ori gingii iritate? Amestecă 1 lingură de frunze uscate de zmeur cu 1 de flori de albăstrele, peste care toarnă jumătate de cană de apă clocotită. Strecoară şi, când infuzia e călduţă, clăteşte gura. Repetă procedeul de câte ori este nevoie.

Contra infecţiilor urinare

Dacă te-ai confruntat într-o perioadă scurtă de timp cu mai multe infecţii urinare, pentru a le preveni, pune într-un bol 1 lingură de infuzie de albăstrele, o jumătate de linguriţă de extract de strugurii ursului şi o jumătate de linguriţă de extract de mlădiţe de iarbă-neagră. După ce ai omogenizat ingredientele, lasă-le deoparte 20 de minute, strecoară şi apoi consumă preparatul de 2 ori pe săptămână. În felul acesta, poţi preveni recidiva bolii.

Află pe clicksanatate.ro ce remedii cu albăstrele combat rănile şi tusea!

S.O.S tensiune mică! Ai nevoie de aceste remedii!

Cum să-ţi monitorizezi sănătatea acasă

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite