Adevăr şi fals despre îndulcitori
0Se spune că nu îngraşă, că fac mai „dulce" viaţa diabeticilor şi că nu conţin nicio calorie!
Oare toate aceste calităţi ale îndulcitorilor artificiali sunt adevărate? Îndulcitorii artificiali se găsesc din plin în sucuri şi în unele alimente, în special în dulciuri. Fie că este vorba de aspartam, de zaharină, de sucraloză sau de acesulfam-K (cei mai cunoscuţi îndulcitori de sinteză), există tot felul de păreri asupra efectelor pe care le au asupra organismului. Iată ce este şi ce nu este adevărat.
Citeşte şi:
Adevăr şi fals despre bioenergie
Gustări ideale pentru diabetici
Îndulcitorii, buni pentru diabetici: Adevărat!
Aceste substanţe de sinteză pot fi folosite cu încredere de către persoanele care suferă de diabet, deoarece le ajută să-şi menţină glicemia în limite normale. Aspartamul cere o atenţie deosebită: este total interzis bolnavilor de fenilcetonurie, o afecţiune genetică.
Citeşte mai multe despre îndulcitori, pe clickpentrufemei.ro