7 remedii neconvenţionale pentru înfrumuseţare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un tratament pentru părul gras poate fi masarea scalpului cu o cantitate mică de făină FOTO: Shutterstock
Un tratament pentru părul gras poate fi masarea scalpului cu o cantitate mică de făină FOTO: Shutterstock

Dacă deja ai încercat toate cremele şi toate şampoanele existente şi nimic nu pare să funcţioneze, e timpul să recurgi la următoarele „tratamente“ mai mult sau mai puţin bizare.


1. Cartoful crud estompează petele de pe faţă

Mulţi dintre noi se luptă de ani buni cu acneea şi cu petele de pe faţă. Acestea pot lăsa semne vizibile de culoare roşie sau cicatrici. Pentru a scăpa de imperfecţiuni, tenul poate fi tratat cu suc de cartofi. Oricât de ciudat ar părea acest remediu, cartoful conţine enzime care ajută la însănătoşirea tenului şi reduce cicatricile. Îţi poţi spăla tenul cu suc de cartofi sau poţi, pur şi simplu, să aplici felii de cartof pe faţă şi să le laşi să acţioneze aproximativ jumătate de oră pe zi. 

2. Bicarbonatul de sodiu remediază bronzul imperfect

Dacă în urma aplicării soluţiei autobronzante, pielea a căpătat o nuanţă portocalie, nu e nevoie să întri în panică. Pentru a rezolva această problemă este neceară o soluţie exfoliantă compusă din bicarbonat de sodiu şi apă. După ce ai amestecat ingredientele, aplică pasta pe suprafaţa cu probleme. Prin mişcări circulare, vei reuşi să scapi de urmele nedorite.

3. Laxative pentru ten gras

Într-adevăr, sună cel puţin ciudat. Dar specialiştii spun că, pentru atenuarea problemelor pe care le presupune un ten gras şi pentru obţinerea unui aspect mat al pielii, soluţia este hidroxidul de magneziu, cunoscut şi sun denumirea de lapte de magneziu, un tratament care, administrat pe cale orală, este folosit pentru combaterea constipaţiei. După ce ai curăţat bine tenul, cu ajutorul unor dischete cosmetice, tamponează pe toata suprafaţa feţei laptele de magneziu, după care poţi aplica direct machiajul.

4. Făina, ajutor imediat când nu ai timp să te speli pe cap

În ultima vreme, au devenit tot mai populare şampoanele uscate pentru păr gras. Le folosim atunci când nu mai avem timp să ne spălăm pe cap şi să ne aranjăm părul, însă ele pot fi uşor înlocuite cu făina. Pentru o revigorare instantanee, se presară o cantitate mică de făină pe scalp care va acţiona asupra rădăcinilor, mascând aspectul gras al acestora. Excesul de făină este eliminat prin perierea părului.

5. Legumele crocante ajută la albirea dinţilor

Pentru dinţi albi şi un zâmbet frumos şi sănătos, mai eficiente chiar decât guma de mestecat sunt legumele şi fructele tari, crocante, cum sunt merele, de exemplu. Aşadar, specialiştii recomandă după fiecare masă să mănânci fie un măr, fie un morcov sau o rădăcină de ţelină. Acestea sunt abrazive şi au capacitatea de a „mătura“ resturile alimentare şi bacteriile de pe dantură.

6. Ulei de măsline, pentru curăţarea tenului

Uleiul pare să fie ultimul lucuru pe care dorim să ni-l punem pe faţă, mai ales dacă avem un ten gras. Cu toate acestea, uleiurile ajută la eliminarea impurităţilor, la curăţarea porilor şi la controlul cantităţii de sebum, fără a ne usca pielea. Uleiul de măsline este indicat pentru pielea uscată, iar cel de jojoba este recomandat celor ce au un ten acneic. După ce-ţi masezi tenul câteva minute cu unul dintre aceste uleiuri, aplică pe faţă un prosop din bumbac încălzit, pe care să-l îndepărtezi după ce se răceşte.

7. Întinerirea părului blond cu sos de roşii

În anumite situaţii - după mai multe şedinţe la piscină, după expunerea la vânt şi la ploaie sau la soarele puternic al verii - părul blond devine mat sau capătă chiar nuanţe verzui. Un remediu neconvenţional pentru a-l revigora este sosul de roşii. Acesta trebuie aplicat pe părul uscat şi lăsat să acţioneze timp de 20 de minute, după care se spală.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite