5 superalimente recomandate de faimosul bucătar Jamie Oliver

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jamie Oliver a vorbit despre metoda lui de a slăbi cu ajutorul celor 5 superalimente, pe care le-a introdus în dieta sa zilnică, şi care l-au ajutat să piardă în greutate într-un mod sănătos.

Faimosul bucătar a declarat pentru Daily Mail că nu s-a simţit niciodată atât de bine şi de sănătos precum se simte în acest moment al vieţii sale, şi că a reuşit să slăbească mâncând chiar mai mult decât o făcea înainte.

Jamie Oliver, în vârstă de 40 de ani, susţine că aceste alimente îţi dau o senzaţie de saţietate, sunt bogate în nutrienţi, şi trebuie consumate luându-le în considerare pe fiecare în parte, întrucât funcţionează precum un cocktail de aur pentru sănătatea organismului tău.

Cele 5 superalimente sunt:

1) Alge 

Jamie a descoperit algele în timp ce vizita Japonia. Alegele marine sunt bogate în antioxidanţi, vitamina k, fier, şi se presupune că ţi-ar putea creşte speranţa de viaţă.

2) Cartofi dulci

Cartofii conţin magneziu şi mangan, care ajută la îmbunătăţirea sănătăţii inimii şi a oaselor, au efect anti-îmbătrânire şi conţin, de asemenea, antioxidanţi care luptă împotriva diverselor tipuri de cancer. Cartofii pot fi consumaţi în orice fel, de la prajiţi la piure.

3) Nuci

Cei mai mulţi dintre noi ştim că nucile sunt o sursă excelentă de nutrienţi, însă cercetătorii au descoperit că introducerea nucilor, în mod regulat, în dieta noastră, ne poate creşte longevitatea. Atenţie însă, nucile sunt foarte bogate din punct de vedere caloric, aşadar se recomandă consumul moderat.

4) Peşte

Jamie Oliver ne recomandă să consumăm somon, sardine sau păstrăv cel puţin o dată pe săptămână întrucât peştele este bogat în acizi graşi Omega 3, foarte importanţi pentru buna funcţionare a celor mai importante organe.

5) Ouă

Un ou pe zi reprezintă o sursă bună de proteine, vitamine şi minerale. De asemenea, ouălele sunt foarte uşor de gătit şi sunt foarte săţioase. 

Bucătarul recomandă să diversificăm întotdeauna alimentele din meniul nostru, astfel încât să ne asigurăm aportul de nutrienţi de care are nevoie corpul nostru. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite