5 motive să mănânci mai des mămăligă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mălaiul reduce şi cantitatea de colesterol din sânge, scade riscul de ateroscleroză şi de infarct.
Mălaiul reduce şi cantitatea de colesterol din sânge, scade riscul de ateroscleroză şi de infarct.

Cu toate că este considerată mâncarea săracului, mămăliga te poate apăra şi salva de multe boli. Consumul zilnic de mămăligă reduce cu 60% apariţia bolilor psihice generate de hormonii tiroidieni.

Protejează stomacul şi ficatul

Efectul de detoxificare al substanţelor conţinute de porumb ajută ficatul să neutralizeze mai uşor substanţele toxice, să reducă riscul de insuficienţă şi ciroză hepatică.

Reglează glicemia

Porumbul ajută la reglarea nivelului de glucoză din sânge, consumul de mălai fiind indicat în cazul diabeticilor. Reduce şi cantitatea de colesterol din sânge, scade riscul de ateroscleroză şi de infarct.

Îţi păstrează o talie de viespe 

Există credinţa conform căreia mămăliga îngraşă. Nu este decât un mit. În realitate, mămăliga moale este de 4 ori mai sănătoasă decât pâinea, având mult mai puţine calorii. Pe de altă parte, mămăliga făcută mai tare reduce caloriile doar la jumătate din valorile conţinute de pâine.

Află pe clicksanatate.ro mai multe efecte benefice ale consumului de mămăligă!

Hrişca îţi uşurează digestia şi detoxifică

Ţine glicemia sub control cu ceapă verde!

Viață sănătoasă

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite