5 motive să mănânci mai des mămăligă
0
Cu toate că este considerată mâncarea săracului, mămăliga te poate apăra şi salva de multe boli. Consumul zilnic de mămăligă reduce cu 60% apariţia bolilor psihice generate de hormonii tiroidieni.
Protejează stomacul şi ficatul
Efectul de detoxificare al substanţelor conţinute de porumb ajută ficatul să neutralizeze mai uşor substanţele toxice, să reducă riscul de insuficienţă şi ciroză hepatică.
Reglează glicemia
Porumbul ajută la reglarea nivelului de glucoză din sânge, consumul de mălai fiind indicat în cazul diabeticilor. Reduce şi cantitatea de colesterol din sânge, scade riscul de ateroscleroză şi de infarct.
Îţi păstrează o talie de viespe
Există credinţa conform căreia mămăliga îngraşă. Nu este decât un mit. În realitate, mămăliga moale este de 4 ori mai sănătoasă decât pâinea, având mult mai puţine calorii. Pe de altă parte, mămăliga făcută mai tare reduce caloriile doar la jumătate din valorile conţinute de pâine.
Află pe clicksanatate.ro mai multe efecte benefice ale consumului de mămăligă!