5 ceaiuri contra pietrelor la fiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
5 ceaiuri contra pietrelor la fiere
5 ceaiuri contra pietrelor la fiere

Calculii biliari sunt pietricelele microscopice sau chiar de dimensiunea unei mici de pingpong, formaţi din cristalizarea colesterolului şi a altor compuşi din bilă (lichidul secretat de vezica biliară). Cura cu ceaiurile din plante ajută la eliminarea lor.

5 ceaiuri contra pietrelor la fiere

Ceai de flori de creţuşcă

Florile de creţuşcă te ajută să scapi de febră dar şi de durerile pe care ţi le provoacă calculii biliari. Prepară o infuzie din aceste flori. Se obţine dintr-o linguriţă şi jumătate de flori, la 200 ml de apă clocotită. Lasă vasul acoperit 10 minute, strecoară şi bea două căni pe zi, dimineaţa şi seara.

Decoct de păpădie

Ceaiul de păpădie stimulează secreţia biliară şi favorizează eliminarea bilei. Este recomandat un decoct din această plantă. Pune 10 linguriţe de rădăcini într-un litru de apă, fierbe totul şi, când clocoteşte, mai lasă 15 minute la foc mic. Consumă câte o cană, înaintea meselor principale, în cură de 14 zile.

Ceai de frunze de merişor

Merişorul acţionează ca un dezinfectant asupra organismului. Are şi o acţiune antiinflamatorie. Consumul ceaiului de merişor are un efect important în cazul litiazei biliare, deoarece poate dizolva calculii. Foloseşte frunzele pentru a prepara o infuzie. Pune 2 linguriţe de frunze la o cană cu apă clocotită. Lasă vasul acoperit 10 minute şi serveşte acest ceai de 3 ori pe zi.

Află continuarea ceaiurilor pentru fiere doar aici!

Acestea sunt fructele care te ajută să slăbeşti

Zece reguli de frumuseţe care le ajută pe femeile din China să arate la 40 de ani ca la 20

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite